Tema: Orkaitė -> kepimas -> skysčiai
Autorius: BigM
Data: 2010-03-29 10:36:34
Nugi išbandžiau per savaitgalį pora receptų:
- brasiruota kiauliena
- keptas kaimiškas broileris (>2.5kg)

Taigis, pastebėtas vienas keistas sutapimas: abiem atvejais pagal receptus 
įpylus nurodytą sulčių/vandens kiekį, po kepimo pas mane skysčių ne tik kad 
ne sumažėjo, bet netgi padaugėjo! o turėjo būti kaip ir atvirkščiai.

Pagal Giedriaus receptą, tai svogūnai turi ale karamelizuotis, o pas mane 
gavosi krūva skystimo ir pavandeniję svogūnai.

Pagal kitą receptą, imtą seniau iš šio grūpso, iškepus broilerį taip pat 
žymiai daugiau skystimo susikaupė.

Kame šaknys, kodėl pas mane ne tik kad nenugaruoja skystimo, bet ir jo 
prisikaupia? Brasiruotą kiaulieną kepiau porą kartų (prieš savaitę dar), tai 
vieną kartą kepiau 150C (tai mėsa kietoka gavosi, nes gabalas mėsos 
nedidelis buvo), kitą kartą jau 120C ir trumpiau - mėsa minkštesnė, 
sultingesnė, bet vis viena daug skysčių prisikaupė. Vištą kepiau 180C 
truputį virš 2 val. (visgi ~2.5kg). Kiauliena buvo kepama stikliniame 
uždarytame inde, o višta atvirai.


Mindaugas