Nezinau ar cia slovakiska ar vengriskas ar koki recepta as zinau, bet man labai patinka: Baltas varskes suris (neieskau as perdaug autentisku tu siuriu, nes nezinau koks "originaliai" jis turi buti , tdel perku kazkoki zemaitijos pieno lygtai melynoj pakuotej arba is kaimo parsivezu mociutes slegta), kuo riebesnis tuo skaniau :) ryziai ir lecho papriku ir pomidoru "padazas" ar kaip ta dalyka pavadinti. Imeti i dar nevisai ikaitusia keptuve su aliejumi gabala balto varskes surio, kaitini ji tol kol jis issilydo ir pasidaro tokios konsistencijos kaip "tesla" na toks neskystas bet ir nekietas, tasus. Kaitinant gali prieskoniu pagal skoni uzmesti, tuo paciu metu verdi ryzius, jei juos isverdi anksciau i surio kepimo pabaiga galima imesti i tapacia keptuve salia surio apkepti trumpai, tada suri ir ryzius viena salia kitu i lekste ir tarp ju chliustelni lecho taip normaliai :) mmmm, man tai labai patinka, paprasta ir skanu. siaip bulgarijoj vienoj zabigalkej kazkada seniai seniai toki ragavau, gryzes sugalvojau pasidaryt namie, nes labai jau patiko skonis. Nors lecho siaip lyg ir vengriskas padazas. P.S. Sorry jei as cia visai ne apie ta patiekala pataikiau :) bet suris ir cia keptas :) "keksas" <keksasREMOVE@gmail.com> wrote in message news:gmud3i$jgm$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, > Gal kas zinote, kaip ruosiamas keptas suris slovakiskai? > >