Tema: Re: Skol'ko miasa v kolbasie?
Autorius: Edvinas
Data: 2010-04-01 15:09:43
On Thu, 1 Apr 2010 14:46:24 +0300, bzik wrote:

> klok tiesa

Tarkime, einame į maksimos lygio supermarketą. Ten, kaip ir pas mus yra
daugybė junk food, bet kokybiško maisto pasirinkimas gerokai didesnis, nei
pas mus.

Pienas homogenizuotas, nehomogenizuotas, ekologiškas homogenizuotas,
ekologiškas nehomogenizuotas. Ožkų pienas santykinai nedaug brangesnis nei
karvių.
Krūva natūralių tiek ekologiškų, tiek neekologiškų jogurtų be tirštiklių
(pas mus vienintelis dobilas be tirštiklių). Žinoma yra ir biudžetinių
visokio š prikimštų jogurtų.
Varškės ir jos produktų nerasta.

Mėsa. Pasirinkimas tikrai geresnis nei pas mus. Supjaustymas taip pat.
Jautiena, aviena, kiauliena, veršiena, kengūriena. Deklaruojamos
ekologiškos mėsos supermarketuose nelabai pastebėdavau.

Paukštiena. Vištiena, kaip vištiena, bet ten yra pardavinėjamas ir free
range chicken. Kiaušiniai taip pat caged hens, free range hens ir t.t.

Apie daržoves ir vaisius geriau nešnekėt, pas mus supermarketuose tokios
kokybės jų tiesiog nėra. Pasirinkimas irgi visai kitame lygyje. Net tokio
dalyko kaip bulvės ir tų ten krūva rūšių, vienos sukrenta, kitos
nesukrenta, iš vienų gerai daryti viena, iš kitų kitą ir t.t.

Sultys ne tik iš koncentratų, bet ir visiškai natūralios, laikomos
šaldytuvuose, galiojimo laikas pora savaičių.

Žuvies ir jūros produktų pasirinkimas tai išvis absoliučiai kitame
lygmenyje, kol nepamačiau net nesapnavau, kad taip gali būti ;)

-- 
Edvinas