Tema: Re: Ruta
Autorius: Dautarte
Data: 2010-04-11 17:14:54
Kazkada irgi ja domejausi, bet perskaiciusi, kad rutos negalima zmonems su 
zemu karaujospudziu nustojau. Is viso su ruta reikia atsargiai ir jokiu budu 
negalima nesciosioms.
Kiek prisimenu, kaip prieskonis buvo rekomenduojama naudoti zverienos ir 
varskes patiekaluose, salotose.
Is nepatikrintu receptu-ideju:
- rutos lapai + slyvu marmeladas + vynas, uzvirinti = puikus padazas mesai
- po 1 v.s. metu, gelsves ir rutos uzpilti 2 stikl. verdancio vandens. 
Leisti apstoveti. Salta "arbatele" uzpilti vista, marinuoti 3 dienas. 
Itrinti druska ir pipirai, iskepti.


"ALORA" <> wrote in message news:hpsing$lqr$1@trimpas.omnitel.net...
> nsuipirkau rut±, augal±, tipo ruta graveolens. I¹ prieskoniu lentynos. 
> Ka¾kaip visada maniau, kad ji nuodinga. Pipedija sako, kad nuo antikos 
> laiku ruta naudojama kaip surio ir mesos prieskonis. Ar teko kam megint?