Aha, ten vienareiksmiai sauksteliai. Mama kartais panasu "kecupa" gamina, tik jos recepte dar berods acto ir cesnaku yra, o ir gvazdikeliu daugiau. Kartais ji sutirstina pomidoru tyre antaniniais obuoliais, skanu gaunasi. Prieskonius rekomenduociau suristi i marle, kad po to galima butu lengvai isimti ir ismesti. Be to svogunus deciau kartu su pomidorais, kad po to ju nei kvapo nebutu, o ir prieskonius deciau is karto - juk per 10 min. jokio skonio nespes atiduoti. "0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message news:i5attr$ijt$1@trimpas.omnitel.net... Sveiki, Radau vat toki pomidoru pastos recepta: 3 kg pomidorų 4 svogūnai 2 šaukštai cukraus 2 šaukšteliai druskos 3 – 4 garstyčių grūdeliai Po 3 karčiuosius ir kvapiuosius pipirus 3 gvazdikėliai 1 šaukštelis maltų raudonųjų karčių pipirų Nuplautus pomidorus supjaustyti skiltelėmis, iššutinti uždengtame emaliuotame puode, pertrinti per retą sietelį arba kiaurasamtį. Į sultis sudėti susmulkintus svogūnus ir garstyčių grūdelius. Garinti, kol tyrės liks 2/3 pradinio kiekio. Suberti cukrų, druską, prieskonius ir virti 10 min. Po to karštą išpilstyti į stiklainius ir pasterizuoti 90?C vandenyje: 1 l stiklainius – 25 min., 0,5 l – 10 – 15 min. Tovarischi znataky, vopros: a ka tie trys keturi garstyciu grudeliai tokiam kiekiui duos? :) Gal noreta parasyt 3-4 sauksteliai?...