Jei kam nusibodo tradicinis koldūnų pateikimas stalui, siūlau pabandyt uošvio švogerio atvežtą iš Kaukazo padažiuko receptą. Jamam mėsos koldūnus (naminius ar valdiškus - pagal situaciją). Kol verda pasiruošiam spirgučių su svogūnais didelėje keptuvėje. Spirginam riebesnius sūdytus, smulkiai supjaustytus lašinių kubelius ir bebaigiant spirgint sudedam susmulkintus svogūnus. Kepam kol svogūnai gatavi bus. Dabar padažas į kurį mirkysim koldūnus prie dedami burnon: 1-2 skilteles česnako įspaudžiam į stiklinę ar nediduką dubenėlį, įmalam juodų pipirų, 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus, užpilam paprastu actu (orientuojamės, kas acto ir vandens santykis bus ~1:5), gerai pamaišom ir dapilam 5 dalis vandens ir gerai išmaišom, kad viskas ištirptų. Paragaujam. Skonis turi būt aštrokas, galim jei noras yra dapilti acto. Proporcijų tikslių nežinau - kaskart iš akie darau, todėl paeksperimentuokit. Išvirtus koldūnus nukošiam ir suverčiam į spirgius - kaitinam ir maišom, kad nugaruotų vanduo. Valgom taip - koldūnas ant šakutės merkiamas į padažą ir valgoma. Kiti dar koldūnus deda į dubenėlį ir užsipila padažu, bet man pirmas variantas geriau slysta, nes koldūnai nepermirksta. Skanaus!