Skanu kaip kazkas minejo koldunai savo sultyse, as tai dedu smulkiai kapota cesnaka ir petrazoliu pasmulkinu dedu viska i sausa dubeni, tada ant virsaus dedu koldunus su trupuciu to koldunu "sultinio" ir imetu sviesto gabal(-iuka)(-a)(priklauso nuo nuotaikos) apvoziu visa sita gery lekste is virsaus ir leidziu sviestui patirpti kelias minutes na ir viskas, ismaisai gerai ir kaip sakoma i trasa! :) Gedikas wrote: >> O ka reiskia "tradicinis" pateikimas? Cia turbut kiekvienas >> valgytojas supranta skirtingai tas tradicijas. Pvz. pas mane ta >> tradicija yra tokia, > > Tikrai taip. Manau dauguma lietuvių supranta - spirgiai su svogūnu, > grietine. > > Tavo variantas įdomus. Per kūčia valgom koldūnus su džiovintų grybų > įdaru burokėlių padaže/skystime. > > Būtų ir iš kitų įdomu sužinot, kaip koldūnus vartojat. Man koldūnai - > vienas skanesnių patiekalų, tik reikia pateikt žmoniškai.