Tema: Re: Koldūnai
Autorius: trickyvic
Data: 2010-09-11 21:58:10
vienas chacholas sake, kad pas juos ir panasiai koldunus valgo, tik man 
rodos jie kapoja grietine su actu.
Nesitikslinau kokio acto pila ale zinant paprasta chacholo dushia itariu 
kad cia  butu tas tarybinis actas 9% obuoliu actas ar kazkas tokio.


shimtas kinieciu wrote:
> o actas ce koks turetas momeny kur taip skiest reik? tarybinis baisusis 
> (kur net uostyt neina) ar inportinis skanusis (kur galima taip valgyt)? ;)
> 
> 
> "Gedikas" <gedikas@#NO_SPAM#gmail.com> wrote in message 
> news:i6g8hr$qdb$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jei kam nusibodo tradicinis koldūnų pateikimas stalui, siūlau pabandyt 
>> uošvio švogerio atvežtą iš Kaukazo padažiuko receptą.
>>
>> Jamam mėsos koldūnus (naminius ar valdiškus  - pagal situaciją).
>>
>> Kol verda pasiruošiam spirgučių su svogūnais didelėje keptuvėje. 
>> Spirginam riebesnius sūdytus, smulkiai supjaustytus lašinių kubelius 
>> ir bebaigiant spirgint sudedam susmulkintus svogūnus. Kepam kol 
>> svogūnai gatavi bus.
>>
>> Dabar padažas į kurį mirkysim koldūnus prie dedami burnon:
>> 1-2 skilteles česnako įspaudžiam į stiklinę ar nediduką dubenėlį, 
>> įmalam juodų pipirų, 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus, užpilam 
>> paprastu actu (orientuojamės, kas acto ir vandens santykis bus ~1:5), 
>> gerai pamaišom ir dapilam 5 dalis vandens ir gerai išmaišom, kad 
>> viskas ištirptų. Paragaujam. Skonis turi būt aštrokas, galim jei noras 
>> yra dapilti acto.
>>
>> Proporcijų tikslių nežinau - kaskart iš akie darau, todėl 
>> paeksperimentuokit.
>>
>> Išvirtus koldūnus nukošiam ir suverčiam į spirgius - kaitinam ir 
>> maišom, kad nugaruotų vanduo.
>>
>> Valgom taip - koldūnas ant šakutės merkiamas į padažą ir valgoma.
>> Kiti dar koldūnus deda į dubenėlį ir užsipila padažu, bet man pirmas 
>> variantas geriau slysta, nes koldūnai nepermirksta.
>>
>>
>> Skanaus! 
>