tai y valdishka sultini galima valdishka kubika ysimest ;) "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:i6n9ps$mug$1@trimpas.omnitel.net... > 2010.09.13 20:18, Gedikas rašė: > >> Tikrai taip. Manau dauguma lietuvių supranta - spirgiai su svogūnu, >> grietine. >> >> Tavo variantas įdomus. Per kūčia valgom koldūnus su džiovintų grybų >> įdaru burokėlių padaže/skystime. >> >> Būtų ir iš kitų įdomu sužinot, kaip koldūnus vartojat. Man koldūnai - >> vienas skanesnių patiekalų, tik reikia pateikt žmoniškai. > > Vat nežinau. Koldūnai su grietine ir spirgais man iš karto "kvepia" > valgykla. > > Pats nuo vaikystės įpratęs valgyti koldūnus su trupučiu sultinio likusio > verdant koldūnus (dažniausiai užtenka to, kad iš vidaus išteka) ir > trupučiu sviesto. Aišku šis variantas tinka tik naminiams koldūnams, nes > išvirus valdiškus lieka pamazgos, ne sultinys :)