Tema: Re: Koldūnai
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-09-14 10:58:43
tai y valdishka sultini galima valdishka kubika ysimest ;)

"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:i6n9ps$mug$1@trimpas.omnitel.net...
> 2010.09.13 20:18, Gedikas rašė:
>
>> Tikrai taip. Manau dauguma lietuvių supranta - spirgiai su svogūnu,
>> grietine.
>>
>> Tavo variantas įdomus. Per kūčia valgom koldūnus su džiovintų grybų
>> įdaru burokėlių padaže/skystime.
>>
>> Būtų ir iš kitų įdomu sužinot, kaip koldūnus vartojat. Man koldūnai -
>> vienas skanesnių patiekalų, tik reikia pateikt žmoniškai.
>
> Vat nežinau. Koldūnai su grietine ir spirgais man iš karto "kvepia" 
> valgykla.
>
> Pats nuo vaikystės įpratęs valgyti koldūnus su trupučiu sultinio likusio 
> verdant koldūnus (dažniausiai užtenka to, kad iš vidaus išteka) ir 
> trupučiu sviesto. Aišku šis variantas tinka tik naminiams koldūnams, nes 
> išvirus valdiškus lieka pamazgos, ne sultinys :)