Tema: Re: Ats.: Koldūnai
Autorius: trickyvic
Data: 2010-09-13 21:01:22
Prie to paties pamirsau pridurti, kad mairunas tai yra koldunu 
prieskoniu karalius, ir kartais dar i mesos idara idedu kumino kuris 
labai ishryskina mesos skoni ir kita vertus su tirstu kreminiu tokiu 
geru kario padazu koldunai teipogi butu didziai gardus.

Gedikas wrote:
>> O  ka reiskia "tradicinis" pateikimas? Cia turbut kiekvienas 
>> valgytojas supranta skirtingai tas tradicijas. Pvz. pas mane ta 
>> tradicija yra tokia,
> 
> Tikrai taip. Manau dauguma lietuvių supranta  - spirgiai su svogūnu, 
> grietine.
> 
> Tavo variantas įdomus. Per kūčia valgom koldūnus su džiovintų grybų 
> įdaru burokėlių padaže/skystime.
> 
> Būtų ir iš kitų įdomu sužinot, kaip koldūnus vartojat. Man koldūnai - 
> vienas skanesnių patiekalų, tik reikia pateikt žmoniškai.