o actas ce koks turetas momeny kur taip skiest reik? tarybinis baisusis (kur net uostyt neina) ar inportinis skanusis (kur galima taip valgyt)? ;) "Gedikas" <gedikas@#NO_SPAM#gmail.com> wrote in message news:i6g8hr$qdb$1@trimpas.omnitel.net... > Jei kam nusibodo tradicinis koldūnų pateikimas stalui, siūlau pabandyt > uošvio švogerio atvežtą iš Kaukazo padažiuko receptą. > > Jamam mėsos koldūnus (naminius ar valdiškus - pagal situaciją). > > Kol verda pasiruošiam spirgučių su svogūnais didelėje keptuvėje. Spirginam > riebesnius sūdytus, smulkiai supjaustytus lašinių kubelius ir bebaigiant > spirgint sudedam susmulkintus svogūnus. Kepam kol svogūnai gatavi bus. > > Dabar padažas į kurį mirkysim koldūnus prie dedami burnon: > 1-2 skilteles česnako įspaudžiam į stiklinę ar nediduką dubenėlį, įmalam > juodų pipirų, 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus, užpilam paprastu actu > (orientuojamės, kas acto ir vandens santykis bus ~1:5), gerai pamaišom ir > dapilam 5 dalis vandens ir gerai išmaišom, kad viskas ištirptų. > Paragaujam. Skonis turi būt aštrokas, galim jei noras yra dapilti acto. > > Proporcijų tikslių nežinau - kaskart iš akie darau, todėl > paeksperimentuokit. > > Išvirtus koldūnus nukošiam ir suverčiam į spirgius - kaitinam ir maišom, > kad nugaruotų vanduo. > > Valgom taip - koldūnas ant šakutės merkiamas į padažą ir valgoma. > Kiti dar koldūnus deda į dubenėlį ir užsipila padažu, bet man pirmas > variantas geriau slysta, nes koldūnai nepermirksta. > > > Skanaus!