Patikrinau šitą stebuklą vakar. 1. Keptų baklažanų ir morkų salotos. Buvo pateiktos tiesiai iš šaldytuvo. Tragedija. 2. Vanduo atsigerti ant stalo - iš čiaupo. 3. Plovo paslaptis: plovas gaminamas bazinis. Ryžiai, morkos, prieskoniai. Ant plovo viršaus uždedama virtos avienos išpešiotas gabalas, patroškintas čili pipiras ir keli kepti česnakai. taip gaunamas avienos plovas su čili pipirais. Analogiškai gaunami kiti plovai, uždedant ant jų atitinkamą mėsos rūšį. pvz su vištiena. Gal pagal uzbekišką supratimą taip ir turi būti, bet tai pagrindinis jų patiekalas, kuris turi groti pirmu smuiku, o jis gan silpnas. 4. Restorane kepta duonelė "lepioška" buvo ne pirmos jaunystės. 5. Personalas: viską atneša labai greitai. Nors buvome vos keletas žmonių, kažkur nuolat lakstė 4 padavėjai rūškanais veidais. Toks vaizdas, kad jie algų seniai nematė. 6. Arbata. Juoda. Galima sakyti, kad skani. 7. Nėra alkoholio. Gėrimų pasirinkimas labai mažas. 8. Interjeras: Valgykla su kilimais ant sienų. Neaišku, ką norėjo perteikti: kad uzbekai neturi skonio, ar kad restoranai pagal uzbekus yra valgyklos. Vos ne liuminescencinė žalia sienų spalva sako, kad čia tikri islamo sekėjai šeimininkauja. 9. Muzika. Islamo. Alah akbar. :)) 10. Matėm "ze boss" restorano arba "on duty manager". Jis dar rūškanesnis nei padavėjai. Su niekuo nesisveikina. Išvada: vasara užsidarys. Jei eisite, eikite savaitgalį, daugiau klientų, šviežesnis maistas. Aš daugiau ten neisiu. :) "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message news:ihbne3$54l$1@trimpas.omnitel.net... > Gal jau buvot kas uzbeku uzeigoj Naugarduko g. Kokie komentarai? Verta > eit? > Seimininkas vaisina plova kisdamas burnon trim murzinais pirstais? :) > > http://www.lrytas.lt/-12955485301293707194-%C4%8Daichana-pirmas-uzbeki%C5%A1kas-restoranas-vilniuje.htm > > -- > eM > > >