Niekas nesako,kad tas padaziukas bus neskanus - pats gaminuosi is musisku kauzkaslyviu ir kartais gaunasi visai nieko. Bet tu laukiniu tkemali net skonis kitas - turiu pazystama gruzina kuris atsiveza zagatovkiu stiklainiuose ir ta kose ten be jokiu drusku,todel skoni atskirti galima. "liaulius" wrote in message news:ikfv34$ujn$1@trimpas.omnitel.net... Kiek as zinau, tai dazniau ta slyvu rusi vadina "alycia" rusiskai. Ir ju rusiu pilna - gi auga jos ne tik Kaukaze, bet ir Azijoje, Ukrainoje, Moldavijoje, Balkanuose. Ir padaziukas turi kruva kitokiu pavadinimu. Itariu cia kaip su charcio ir saslyku bus :) Pasidariau praeitais metais ir geltonu ir is melynu slyvuciu panasaus padazo. Sveciai patenkinti. Ir ne tik su saslykais, naudoju su bet kokia mesa :) On 2011.02.26 20:06, Linas Petkevičius wrote: > Povilai - tu nepatikesi, bet gruzinai nezino kas tas yra tkemali > slyvaites. Kaip ir lietuviai, kad nezino kokie yra obuoliniai obuoliai. > Turbut irgi nepatikesi, bet viena populiariausia veisle musu kraste > "Kometa" (net google ivedus "slyvu veisles" - gausi pirmu variantu) - > irgi yra tkemali. Pas mane visas patvorys tokiomis nusetas - rinkt kam > nera. > > Be abejo, skiriantiems NaCl isgauta labortorijoje nuo isgarintos ish > juros - musu slyvaites nieko bendro neturi su ant kaukazo uolu > auganciais kosheriniais/fengshujiniais tkemali. Bet cia jau net nezinau > - uzjaust tokius gurmanus ar gailetis.... > > "Povilas" wrote in message news:ikb7jn$u73$1@trimpas.omnitel.net... > > Ar Tamsta skaityti moki,ar tiesiog reiski emocijas,kai tik pamatai mano > komentara? Pabandysiu dar syki pasakyti _ta pati_ ka jau sakiau ir ka pats > is dalies atkartojai savo pasakojime apie tuos adzara,gruzine ir abchaza - > jie visi sutare del vieno - kad i tkemali padaza kaip pagrindas eina > tkemali > slyvaites.