Tema: Re: pigus kavos aparachiuks, ar verta ...
Autorius: zalias
Data: 2011-03-26 10:39:43
1. Nuo naujo naudojimui tinkamas patampa tik po 3 - 4 virimų (galima
"prasukt" ta pacia kava). Tas reikalinga kad kavinukas pasidengtų kavos
riebalų sluoksniu ir nesijaustu metalo skonio. Kavinukas plaunamas TIK
vandeniu. Dziovinti reikia nesurinkta, o geriausia plauti pries verdant.
2. Virti visuomet pilna doze (jei kavinukas 3 puodeliu - tiek ir
virt.)Vandens pilti iki voztuvelio. Vanduo naudojamas sviezias,
geriausiai saltinio.
3. Kavos deti 1 saukstelis - vienas puodelis (filtras turi buti pilnas)
4. Kavos jokiu budu ne presuoti, ji turi buti supilta laisvai. Galima
padaryti 3 skylutes kavoje.
5. virti ant vidutines ugnies - vanduo per kava turi isbegti letai.
6. nuo ugnies nuimti pasirodzius pirmimiems oro burbulams, negalima
leisti uzvirti. Italai sako - virta kava - negyva kava.
Geriausiai gaunasi specialiai moka zenkliuku pazymeta kava. Bandant
isvirti is plikymui skrudintos ir maltos kavos baigsis nesekme. Kava
turi gautis sirupo konsistencijos. Neturi buti "Sieno" aromato. Puta
kaip is espresso aparato nesigaus - ne ta technologija.
Skanaus!
On 2011.03.26 07:26, ozzy wrote:
> Tai papasakok kaip naudotis
>
> On 2011.03.25 22:36, zalias wrote:
>> vadinasi nemoka naudotis.
>>
>>
>>>
>>> Turi pazystamas tokia neskani kava gaunas
>