Na, dėl kiaušų likerio tai čia irgi skonio reikalas :) Brangiausiasis sako, kad seniau Vokietijoje būdavo mažos šokoladinės taurelės, į kurias buvo pilamas kiaušinių likeris ir po to su viskuo suvalgoma. Bet dabar nieko panašaus nemačiau (bet ir neieškojau), daba tik saldainiai su kiaušinių likeriu, ypač per velykas. O jos, kaip jau minėjau, tęsiasi pusę metų :) Nesu nusiteikus prieš šokoladą su alkoholiu, bet alkoholis turėtų būt labiau alkoholinis ir mažiau saldus :) Nors iš lietuviškų gerai eidavo "Sostinė" :) O konditerinį šokoladą aš truputį supjaustau mažesniais gabaliukais (dažniausiai proceso metu nieko nenupjaunu ir nenusipjaunu :) ir tada gabaliukas į burną ir užgeriu karštu vandeniu... Žinau, skamba biškį iškrypėliškai, bet tokiu būdu šokoladas ištirpsta ir tiesiog jauti, kaip visa smegeninė prisipildo flavanoidų ... :) O normaliam valgymui jis netinka, nes jis ir yra kieto muilo konsistencijos "Stilius" <nera@ne.lt> wrote in message news:innas4$qtq$1@trimpas.omnitel.net... > > "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:inmsha$7o8$1@trimpas.omnitel.net... > | pieniškas šokoladas tai kaip nealkoholinis alus:) > | Schogetten - nu ką aš žinau... > > Su kiaušinio likeriu tokį turi. Skanumėlis! Liūdna tai, kad jo parduotuvėje nebeužtinku. : ( > > | Bet man skaniausias šokoladas turi kaip minimum 80 proc. kakavos ir aš asmeniškai labiausiai mėgstu konditerinį, taip sakant, > | šokolado zagatofkę be visų ten priedų > > Konditerinio reiktų paragaut. > Ragavau 80% kakavos su sviestu be cukraus. Kai atsikandau, pamaniau kartus muilo gabalas! :D > > | Beje, kuo grynesnis šokoladas, tuo jis tinkamesnis skaičiuojantiems kalorijas ;) > > Sako lašinius su duona valgo keisdami miltus ir bulves. Padeda :-)