Per tarkavimo mašiną, po to į medžiaginį maišelį ir į mechaninį presiuką. Minusas: bačkutė preso metalinė, "suėda" maišus. Rankinio darbo irgi reikia (labiau tarkuojant, po to pasuki presą ir palieki varvėt). Taip pat presiukas gana nedidelis, daug spaudimų reikia. Dabar matau medines pardavinėjamas... http://www.aboluspiedes.lv/index.php?p=6151&lang=1231 Ir didesnės. lllll "Gijo" wrote in message news:j2iujf$9v6$1@trimpas.omnitel.net... Kas kokią naudojate techniką,technologiją raudonųjų serbentų spaudimui? Mano išbandyta praeitis vertikalus 3-jų puodų garintuvas , rankomis sukamos mėsmalė su sraigtiniu priedėliu,baltarusiška centrifuga, elektrinė mėsmalė su tokiu pat sraigtiniu priedėliu.Viskas pilnai išsekino, nes būtina n-kartų pridėti rankų darbo keičiant ir valant groteles.Šįmet palikau viską ir spaudžiau per medžiagą-pavyko, tačiau net ir dabar baksnojant klavišus juntu pirštų nuovargį. Internetas siūlo visokį šlamštą bet nieko tokio,kas būtų garantuota. Linkstu ieškoti seno mechanio preso, kokių buvo prieš 20-25 metus, sukamas sraigtas ir bačkutėje spaudžiamos uogos, išspaudos iš medžiagos pašalinamos.