turim kelis variantus.. Vienas tai senovine tokia kaip mesmale, bet per viena gala sultys bega, per kita (prie pat rankenos) krenta isspaudos.. Privalumas, kad labai sausai issispaudzia, minusas - darbo nasumas :) Kitas variantas, su paprasta elektrine sulciaspaude.. Privalumas, greitai spaudziasi, minusas- issispaudzia pakankamai mazai, lyginant su pirmu variantu.. Bet abiems naudojamiems reikia taip sakant priemoniu :) "Gijo" <laprela@takas.lt> wrote in message news:j2iujf$9v6$1@trimpas.omnitel.net... > Kas kokią naudojate techniką,technologiją raudonųjų serbentų spaudimui? > Mano išbandyta praeitis vertikalus 3-jų puodų garintuvas , rankomis > sukamos mėsmalė su sraigtiniu priedėliu,baltarusiška centrifuga, elektrinė > mėsmalė su tokiu pat sraigtiniu priedėliu.Viskas pilnai išsekino, nes > būtina n-kartų pridėti rankų darbo keičiant ir valant groteles.Šįmet > palikau viską ir spaudžiau per medžiagą-pavyko, tačiau net ir dabar > baksnojant klavišus juntu pirštų nuovargį. Internetas siūlo visokį šlamštą > bet nieko tokio,kas būtų garantuota. Linkstu ieškoti seno mechanio preso, > kokių buvo prieš 20-25 metus, sukamas sraigtas ir bačkutėje spaudžiamos > uogos, išspaudos iš medžiagos pašalinamos. > > > > > >