Tema: Re: Raudonųjų serbentų spaudimas
Autorius: Insane
Data: 2011-08-18 15:26:07
turim kelis variantus.. Vienas tai senovine tokia kaip mesmale, bet per 
viena gala sultys bega, per kita (prie pat rankenos) krenta isspaudos.. 
Privalumas, kad labai sausai issispaudzia, minusas - darbo nasumas :)
Kitas variantas, su paprasta elektrine sulciaspaude.. Privalumas, greitai 
spaudziasi, minusas- issispaudzia pakankamai mazai, lyginant su pirmu 
variantu..

Bet abiems naudojamiems reikia taip sakant priemoniu :)


"Gijo" <laprela@takas.lt> wrote in message 
news:j2iujf$9v6$1@trimpas.omnitel.net...
> Kas kokią naudojate techniką,technologiją raudonųjų serbentų spaudimui?
> Mano išbandyta praeitis  vertikalus 3-jų puodų garintuvas , rankomis 
> sukamos mėsmalė su sraigtiniu priedėliu,baltarusiška centrifuga, elektrinė 
> mėsmalė su tokiu pat sraigtiniu priedėliu.Viskas pilnai išsekino, nes 
> būtina n-kartų pridėti rankų darbo keičiant ir valant groteles.Šįmet 
> palikau viską ir spaudžiau per medžiagą-pavyko, tačiau net ir dabar 
> baksnojant klavišus juntu pirštų nuovargį. Internetas siūlo visokį šlamštą 
> bet nieko tokio,kas būtų garantuota. Linkstu ieškoti seno mechanio preso, 
> kokių buvo prieš 20-25 metus, sukamas  sraigtas ir bačkutėje spaudžiamos 
> uogos, išspaudos iš medžiagos pašalinamos.
>
>
>
>
>
>