Pagal įvairius šaltinius internete, keičiama ~2-3:1 santykiu. T.y., sausų mielių naudojama 2-3 kartus mažiau, nei šlapių. Jei recepte nurodyta 30 šlapių mielių, sausų reiktų apie 10-20g. Sausos mielės yra dar kelių rūšių: "active dry" ir "instant". "Instant" reikėtų mažiau, jos stipresnės. Jei, pvz., 30 g. paprastų mielių dėti 20 g. Active dry mielių, tai būtų tik apie 10 g. instant dry mielių. Va, yra net kalkuliatorius (bet būtent Active dry mielėms) sukurtas pagal įvairius rekomenduojamus receptus: http://etherwork.net/ejmtph/recipes/photopages/yeast_conversions.html . Jis siūlo dėt mažiau sausų mielių tuo atveju, jei recepte mažiau cukraus, ir daugiau - jei daugiau cukraus. lllll "Audrius" wrote in message news:jk9dr7$41d$1@trimpas.omnitel.net... Sakykit koios proporcijos sausų ir šlapių mielių turėtu būti? Na sakykim į 10 litrų giros dedu apie 30g šlapių mielių, taigi koks kiekis turėtu būti, jei dėčiau sausų mielių. Dėkui