Nežinau ar visai į temą, bet nesenai domėjausi japonišku teriyaki padažu. Biškį pagooglinęs supratau, kad šiaip pas japonus teriyaki reiškia mėsa marinuota saldžiame sojos marinate (tare) ir kepama tuomet dažniausiai ant grilio. http://en.wikipedia.org/wiki/Teriyaki Tai vat, o padažą čia europiečiai prisitaikė (prisidėjo sezamo, imbiero etc). Tas marinatas susideda iš: - Sojos padažas (aš naudoju mažai sūrų) - Medus/cukrus (kadangi medaus turiu tai su cukrum nebandžiau) - Sakė/Mirin (nei vieno neturėjau dar. Xmm reiks nusipirkt) Tai vat aš pilu sojos į padažinę (stiklinis dubenėlis virš vandens), ištirpdau joje medų ir viskas. Soja tokia skystesnė tampa, joje tuomet marinuoju (kolkas tik vištą marinavau, kitos mėsos labai retai valgau, nebent žuvį :) Na ir tada kepu WOK'e t.y. kažkame panašiame į tai, ką IKI už akcijos lipdukus stumdo :) Na ir apkepus užpilu marinato likutį ant baigiančios kepti mėsos (dažniausiai būna WOK'e jau ryžiai/makaronai ar daržovės) Proporcijas iš akies darau, tik soją paragauju ar saldumas jaučiasi nuo medaus. Kažkur namie turiu kiekus jei reiks tikslumo. Bet ten maždaug puodelis sojos, puodelis sakės proporcijos. Tokiais kiekias kaiptais nesidarau :) Dar labiau ne į temą, ar parduotuvėse (žiūrėjau iki ir maxima) yra tik viena rūšis (thai-choice) nūdlų (ryžinių makaronų). Jie kaiptais nepigūs (~9Lt 450g pokas), nors mačiau ir ryžinių penne makaronų katrie taipogis nelabai pigūs. Čia taip suprask, kad ryžiai brangesni už kitus grūdus, ar ten tokia sudėtinga technologija, ar tiesiog čia kadangi tipo rytietiška/gurmaniška, tai mokėkit dvigubą kainą? :) -- Vaidas