Tema: Re: Marinatai ?
Autorius: azero
Data: 2009-03-23 12:04:34
Nežinau ar visai į temą, bet nesenai domėjausi japonišku teriyaki 
padažu. Biškį pagooglinęs supratau, kad šiaip pas japonus teriyaki 
reiškia mėsa marinuota saldžiame sojos marinate (tare) ir kepama tuomet 
dažniausiai ant grilio. http://en.wikipedia.org/wiki/Teriyaki
Tai vat, o padažą čia europiečiai prisitaikė (prisidėjo sezamo, imbiero 
etc).

Tas marinatas susideda iš:
- Sojos padažas (aš naudoju mažai sūrų)
- Medus/cukrus (kadangi medaus turiu tai su cukrum nebandžiau)
- Sakė/Mirin (nei vieno neturėjau dar. Xmm reiks nusipirkt)

Tai vat aš pilu sojos į padažinę (stiklinis dubenėlis virš vandens), 
ištirpdau joje medų ir viskas.
Soja tokia skystesnė tampa, joje tuomet marinuoju (kolkas tik vištą 
marinavau, kitos mėsos labai retai valgau, nebent žuvį :)
Na ir tada kepu WOK'e t.y. kažkame panašiame į tai, ką IKI už akcijos 
lipdukus stumdo :)

Na ir apkepus užpilu marinato likutį ant baigiančios kepti mėsos 
(dažniausiai būna WOK'e jau ryžiai/makaronai ar daržovės)

Proporcijas iš akies darau, tik soją paragauju ar saldumas jaučiasi nuo 
medaus. Kažkur namie turiu kiekus jei reiks tikslumo. Bet ten maždaug 
puodelis sojos, puodelis sakės proporcijos. Tokiais kiekias kaiptais 
nesidarau :)

Dar labiau ne į temą, ar parduotuvėse (žiūrėjau iki ir maxima) yra tik 
viena rūšis (thai-choice) nūdlų (ryžinių makaronų). Jie kaiptais nepigūs 
(~9Lt 450g pokas), nors mačiau ir ryžinių penne makaronų katrie taipogis 
nelabai pigūs. Čia taip suprask, kad ryžiai brangesni už kitus grūdus, 
ar ten tokia sudėtinga technologija, ar tiesiog čia kadangi tipo 
rytietiška/gurmaniška, tai mokėkit dvigubą kainą? :)

--
Vaidas