aciprashau, parinkau bloga pavizdi (nieko asmenishko :) ) ir matomai shiuo atveju jis nelabai tinkamas. na bet pasikapstes atmintyje (tikrai ne wikipedijos :) ) prisiminiau toki atveji, va ir linka i vien panashu atradau http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19208726?ordinalpos=8&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum vitaminai ir papildai, retinolis, likopenas, betakarotenas valgytas kaip papildas, o ne naturaliu pavidalu buvo susietas su _zhenkliu_ rizikos padidejimu susirgti plauchiu vezhiu, kai tuo tarpu naturaliai shios medzhiagos padeda organizmui, nepradesiu gilintis kuom ir kaip. ir nerekomenduojama ju sintetiniu valgyti kap papildu. taigi pagal tave turetu nebuti jokio skirtumo, nes visos super laboratorijos pagamina toki pati dirbtini darini, kurio jos net pachios negali atskirti. realybeje deja kazhkodel kitaip gaunasi...vat idomu kodel :)? "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message news:gqvjnm$n01$1@trimpas.omnitel.net... > > >> tada grizhtame prie pono Lino alergijos, na ash chia taip pat darau tik >> prielaidas ir ish vieno atvejaus tikrai sunku ka tiksliai nustatyti, >> tachiau zhmogus atrodo nesiskunde, kad jam alergija nuo tu naturaliu >> gliutamatu, randamu parmezane ir pan, o pasireishkia tik restoranuose kur >> ipila msg.... tai klausimas tada kodel naturalus neveikia, o cheminis >> veikia? >> > > Turiu sarasa produktu, kuriuose naturaliai didelis gliukomato kiekis ir > kuriu man reikia vengti. Jei zmogus alergiskas kokiam nors cheminiam > junginiui, jo kilme organizmui tikrai nerupi. Nes kaip ir rasiau - nera > pasaulyje tokios laboratorijos ar organizmo, kuris ta skirtuma pastebetu.