Tema: Re: Žuvienė iš lašišos
Autorius: Povilas
Data: 2009-04-10 16:43:46
"Įtariu_BITES" <korys@avilys.lt> wrote in message 
news:grc73l$fhh$1@trimpas.omnitel.net...
>
> sveiki. gal kas turit koki receptuka special kaip gardžia žuviene isvirti?
> :) buciau dekingas..

Nemaciau koki ten recepta duoda Giedrius,bet drystu manyt,kad nepasikartosiu 
jei pasiulysiu padaryt taip kaip pats darydavau "pachmieliukui" 
kulturingesneje kompanijoje.Tiesa,tai nebus grynai zuviene - gal daugiau 
zuvies ir juros gerybiu sriuba,bet siulau pabandyt.
Taigi,isverdu nuovira is sakniastiebiu ir rytietisku prieskoniu : 
citrinzoles stiebelis,anyziaus ziedas,kelios kardamono seklytes.Baigant 
virti i sita nuovira labai trumpam kol iskils i pavirsiu sumetu lasisienos 
gabaliukus + juros gerybes (priklauso nuo to,ka turiu pasitaupes arba 
nusipirkes).
I lekste pridedu smulkintu svieziu zoleliu : petrazoles+ kalendra;siek tiek 
sviezios aitriosios paprikos,grusto cesnako.Ant ju supilu sriuba,o vietoje 
druskos pateikiu  Thai fish sauce.

P.S.Jei tikrai kankina pachmielas ,bet nera noro gydytis tuom no ko 
susirgai,tai sios sriubytes astresnioji versija labai gerai patais nuotaika 
ir sveikata.