kad jau galima kalbėti ne į temą - tikras atvejis iš medicininės praktikos. Pas gydytoją atėjo vienas sveikuolis prisveikuolis, net nesveikas nuo sveikumo veganas - sportininkas, menininkas, gyvenantis be streso ir pan. Žmogeliui 45 metai, veganas nuo paauglystės, paskutiniu metu pasireiškia stiprūs su kepenim susiję simptomai. Tyrimai parodė kepenų cirozę. Žmogelis dievagojasi alkoholio tik ragavęs ir tai prieš kokius 20 metų. Gydytojas nusprendė panagrinėti žmogelio mitybą. Maitinasi jis tik daržovėmis ir žolėmis (ne žole), švenčių proga apdovanoja save kokiu blynu iš miltų ir vandens. Kadangi toks gyvenimas - ištisas malonumas, kaip kompensaciją už tai jis kiekvieną vakarą prie teliko prieš eidamas miegoti sukapoja kokius 2 kg (!) vaisių. Tai spėkit daba iš trijų kartų, ką tie vaisiai pas jį organizme veikia... Nors gal čia geriau prie samagono aparato būtų tikę :) moralas vegetarams - žalių žalėsių dideliais kiekiais žmogaus organizmas jau nebelabai gali apdoroti. Jie turi būti bent trumpai termiškai apdoroti arba valgomi su užpilu -jogurtu, aliejum su rūgštim ir pan. ir dargi ne iš karto, o užpile pasimarinavę "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:jvaik0$6ue$1@trimpas.omnitel.net... > garnyro! ;) > > "ALORA" wrote in message news:jvaetl$35n$1@trimpas.omnitel.net... > > gerai, kad atsakyta į klausimą... O ko reikia ieškoti vegetarui mėsėdiškoje virtuvėje?