Tema: Re: ryziai / makaronai
Autorius: Justas
Data: 2012-10-30 14:34:59
ryziu birumas priklauso nuo rusies ir nuo to kiek krakmolo nuplauni.
pats verdu taip: nuplauni ryzius, i puoda, vandens x1.5 daugiau nei 
ryziu, uzverdu, palaukiu kol vandens lygis nukris iki ryziu, uzdengiu, 
ugnis ant minimumo ir 15-20 min. tada jei nori puresniu - ismaisai, 
duodi pagaruot ir uzdengus palieki pastovet.
perpilt saltu vandeniu ir parboiled ryziai kazkoks briedas yra :)

2012.10.30 10:08, Arj rašė:
> jei nori biriu - isvirus juos saltu vandeniu perpilti reikia - tada bus
> birus :)
> arba plikytus ryzius rinktis :)
> Nors as asmeniskai labiausiai megstu sulipusius "basmati" :)
>
> "route 666"  parašė naujienų news:k6nseb$vc1$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Palaidus pilu į verdantį vandenį, o kad būtų biresni, pabaigoj dar kiek
> pagarinu supylęs pridengtam kiaurasamtin virš puodo.
>
>