O kalbant apskritai apie surio pyragus ir ju variacijas, tai man labiausiai patike (pati isbandziau) sie receptai: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/varskes-pyragas-su-vanile.html http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/surio-pyragas-2.html http://www.sauletavirtuve.lt/?p=2615 http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/sokoladiniai-gabaleliai-su-surio-kremu.html "Night" <vkumpikas@_gmail.com> wrote in message news:k8cs3v$1ah$1@trimpas.omnitel.net... > Egle, pasidalink paciu paciu receptu, pls. Siaip labai megstu cheescake, > nors amerikoj jo valgyti ir > neteko. Man pvz skanus cili picoje surio pyragas. Beje maximos mascarpones > surio tortas irgi gut. > > > "Egle" <test@test.lt> wrote in news:k8cqe6$uv1$1@trimpas.omnitel.net: > >> Aciu uz info. >> >> Kai pacia pries gera pusmeti buvo apsedus surio pyragu kepimo manija, >> isbandziau kone visus surius/varskes jiems kepti. >> President varske tikrai nebloga, bet truputi kitokia konsistencija >> gaunasi ir su ricotta. Norfa/Rimi prekiauja berods rusiska kazkokia >> rikota, pavadinimas lyg Otto. Kaina irgi visai nebloga. >> >> Kaip ten bebutu, skaniausia vistiek su philadelphia... :) >> >> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message >> news:k8clig$ou3$1@trimpas.omnitel.net... >>> Yra toks skanus ir nesunkiai pagaminamas desertas - amerikietiskas >>> surio pyragas. Lietuviskose recepto adaptacijose jo gamybai paprastai >>> siuloma naudoti Kraft "Philadelphia" varske. Deja 40Lt/kg siekianti >>> jos kaina visai nedziugina ir neskatina kepti to pyrago. >>> >>> Pateiksiu kiek draugiskesni piniginei surio pyrago recepta. >>> Diskleimeris - Amerikoj nebuvau, "tikro" cheesecake'o nevalgiau, uz >>> rezultata neatsakau >>> :) >>> >>> Pagrindui reikes: >>> >>> 150g (vieno pakelio) suriu "Cento" krekeriu >>> 1 valgomojo sauksto cukraus >>> ~3 valgomuju saukstu lydyto sviesto >>> >>> Varskes masei reiks: >>> >>> 1kg (vieno kibirelio) lenkiskos "President" varskes skirtos pyragams >>> ir naliesninkams (pirkau "Prismoj", turbut buna ir kitur) >>> 200g cukraus >>> 1 arbatinio saukstelio druskos >>> Vanilinio cukraus >>> Tarkuotos citrinos zieveles >>> ~1 valgomojo sauksto citrinos sulciu >>> 3 saukstu kvietiniu miltu >>> 200g (vieno indelio) 40% riebumo "Dvaro" gietines >>> 4 kiausiniu >>> >>> Standartiniai patarimai - pyraga kepti is vakaro, nes pries valgant >>> turi pastoveti ir "subresti" saldytuve. Visi produktai turi buti >>> kambario temperaturos, t.y. koki pusdieni pastovet virtuvej ant >>> stalo, o ne saldytuve. Procesas greitas, gamyba su kepimu uztrunka >>> apie valanda. >>> >>> 1. Ijungiam orkaite ir nustatom 180°. Kol orkaite kaista krekerius >>> pilam i blenderi ir sumalam i trupinius. Imaisom cukru ir supilam >>> sviesta. Sumaisom - trupiniai neturi virsti riebia kose, uztenka kad >>> sudrektu nuo riebalu ir pradetu lipti i didesnius trupinius. Formos >>> su nuimamais krastais dugna isklojam kepimo popierium (as dar dugna >>> patepiau sviestu, kad popierius priliptu - lengviau dirbti), pilam >>> trupinius i forma, islyginam saukstu ir siek tiek suspaudziam, kad >>> susidarytu daugiau maziau lygus pyrago pagrindas. Forma saunam i >>> orkaite ir kepam 10min (reikia pakontroliuot, kad nepradetu per daug >>> svilti - jei pradeda, istraukiam anksciau). Isimam pagrinda, orkaites >>> karsti didinam iki 240°. Formos krastus truputi patepam sviestu, kad >>> nepriliptu varske. 2. Kol pagrindas kepa/orkaite kaista maisom varske >>> su druska ir cukrum (patogiausia kombainu/mikseriu) kol istirpsta, >>> prieskoniais (itarkavau visos nedideles citrinos zievele - tai jau >>> gavosi kiek per daug aitrus skonis, kita syki gerokai mazinsiu), >>> miltais. Paskui imaisom grietine ir po viena kiausinius. Smarkiai >>> plakti nereikia, maisoma letai - oro i varskes tesla priplakti >>> nereikia. Gaunasi skysta varskes tesla, kuria supilam i forma ant >>> trupininio pagrindo. Kisam i orkaite. 3. Kepam 10min 240° >>> temperaturoj, tada karsti smarkiai mazinam iki ~100°. Mano dujinej >>> orkaitej minimumas ~120°, tai tiek ir nustaciau. Kepam dar ~25min. >>> Varskes tesla turi sutvirteti, bet pyrago vidury dar "liulianti", o >>> pavirsius neapkepes. Orkaite isjungiam, praveriam dureles ir leidziam >>> pyragui is leto atvesti. Paskui kisam ji i saldytuva. Varskes mase >>> turetu gautis dregna, kremines konsistencijos. >>> >>> Valgom kita diena, gryna arba su priedais - aptepta saldinta >>> grietine, uzpilta sirupu, su uogom - zodziu belekaip. >>> >>> Skanaus! >> >> >> >