Ble, reikia su mesa - kur matyta paprikas krevetemis idarineti :) On 08/12/2014 15:27, Tomas wrote: > Įdarytų paprikų receptas: > Apkepam svoguna ant alyvuogiu aliejaus, po kokiu 7 miuciu arba kai > svogunas pasidaro gelsvai skaidrus - sudedam kokias 3 skilteles sukapoto > cesnako. Dar minute pakaitinam. Sudedam supjaustyta cili pipiriuka del > astrumo - manau galima bet koki is astriu, manau netgi galima kazkuo > kitu astriu pakeisti, arba visai nedeti, jei nepatinka. Pilam nepilna > stikline balto vyno, pora skardiniu kapotu konservuotu pomidoru. Gerai > pakaitinam kokias minutes 5, kad vynas nugaruotu. Galiausiai dedam juros > gerybes - man labiausiai patiko kalmarai, supjaustyti ziedais ir > tigrines krevetes. Dar buvau nusipirkes kokteili ten kazkoki, bet sudas > nerealus. Kita karta apsistosiu tik ties krevetemis ir kalmarais, na > arba jei dar kanors nesugadinot turesiu is tos operos. Krevetems ir > kalmarams maks, 5 minutes troskinimo kad i puspadi nepavirstu. > Druska/pipirai pagal skoni. Masę sukemši į perpjautas apvirtas paprikas, > užkepi orkaitėj. > > On 2014.12.08 15:15, Night wrote: >> Dariau sita pagal Giedriu - nepatiko man tas idaras su trupiniais, nors >> bendras patiekalo skonis gavosi labai geras. Truputi patobulinau ir >> noriu pasialinti inprovizacija - mano skoniui galvosi puikiai. >> >> Apkepam svoguna ant alyvuogiu aliejaus, po kokiu 7 miuciu arba kai >> svogunas pasidaro gelsvai skaidrus - sudedam kokias 3 skilteles sukapoto >> cesnako. Dar minute pakaitinam. Sudedam supjaustyta cili pipiriuka del >> astrumo - manau galima bet koki is astriu, manau netgi galima kazkuo >> kitu astriu pakeisti, arba visai nedeti, jei nepatinka. Pilam nepilna >> stikline balto vyno, pora skardiniu kapotu konservuotu pomidoru. Gerai >> pakaitinam kokias minutes 5, kad vynas nugaruotu. Galiausiai dedam juros >> gerybes - man labiausiai patiko kalmarai, supjaustyti ziedais ir >> tigrines krevetes. Dar buvau nusipirkes kokteili ten kazkoki, bet sudas >> nerealus. Kita karta apsistosiu tik ties krevetemis ir kalmarais, na >> arba jei dar kanors nesugadinot turesiu is tos operos. Krevetems ir >> kalmarams maks, 5 minutes troskinimo kad i puspadi nepavirstu. >> Druska/pipirai pagal skoni. Viskas. Viska galima dar sutirstinti, >> kokiais miltais su sviestu, bet as nenorejau prarasti padazo gaivumo tai >> palikau toki skystoka. Valgyti su (tiksliau ant) spageciu pvz. O tarkim >> padarius skysciau - manau visai nebloga sriuba butu, su bulkyte. >> >> Dabar kita posto dalis - gal kas galit pasidalinti kokiu patikrintu >> receptu idarytu papriku - kazkaip uzsimaniau vaikyste prisiminti :) >