O, atsiminiau: paimi gerą gabalą (turbūt nugarinė tiks labiausiai) mėsos suformuoji gražų, pailgą tokį gabalą (tą prasme – apipjaustai visokias netinkamas plėves, ar peilio žymes), įtrini negailėdmas druska, pipirais, mairūnu (nepaigalėti), dar dašis tiktų prie to pačio. suriši vyniotinių šniūru, kad gaminant forma išsilaiktų keptuvėje ištirpini sviestą (jei turi – ghi, arba lydytą – nerūks, neputos.) ir keptuvę įkaitini apkepi tą stirnos gabalą surištą iš visų pusių tada į „britvoną“ (troškintuvą) špižinį (ar kokį kitą, kurį turi), dar įmeti kadagio, lauro (aš dar gelsvę mėgstu), tada savo nuožiūra: balto vyno arba raudono vyno, arba apelsinų sulčių, arba obuolių sulčių kokią taip 1,5 stiklinės supili ir, uždengęs troškintuvą, ~2,5 – 3 val. į ~200C orkaitę. Nuo užpilo priklauso skonio variantai. Kepant (troškinant?) kas val. prižiūrėti – ar neišgaravo sultys (vynas), ar nedega viršus. Baigiant kepti turėtų įpiltų sulčių (vyno) beveik nebelikti. Nebandžiau, bet galvoju, kad vietoj troškintuvo + orkaitės panaudojus kazaną irgi gerai būtų. Plove IMHO bus mėsa kieta, ir truputį „kūdas“. Man taip pagaminta skanu buvo :). On 2017-06-20 09:45, Gipsas wrote: > Sveiki, > > taip jau nutiko kad saldiklyje atsirado nemazai stirnienos: priekinia > kumpiai, galiniai..dar ir kazkokia ispjova (panasu kad gal nugarine). > Ka patartuemte gaminti? Mesa ganetinai liesa ir sausa..kazkada bandziau > maise orkaiteje letai kepti, kazkaip nieko doro nesigavo..:( > Galvoju..jei greitpuodyje su kuom nors troskinti? arba..idomu jei plova > is jos gaminti? ar koki Shurupa, Chashlama ar koki kitoki panasu > patiekala kazane? > >