aciu visiems uz idejas..pabandysiu... "vi" <vitas@lva.lt> wrote in message news:oiej3m$7sd$1@trimpas.omnitel.net... > O, atsiminiau: > > paimi gerą gabalą (turbūt nugarinė tiks labiausiai) mėsos > > suformuoji gražų, pailgą tokį gabalą (tą prasme – apipjaustai visokias > netinkamas plėves, ar peilio žymes), > > įtrini negailėdmas druska, pipirais, mairūnu (nepaigalėti), dar dašis > tiktų prie to pačio. > > suriši vyniotinių šniūru, kad gaminant forma išsilaiktų > > keptuvėje ištirpini sviestą (jei turi – ghi, arba lydytą – nerūks, > neputos.) ir keptuvę įkaitini > > apkepi tą stirnos gabalą surištą iš visų pusių > > tada į „britvoną“ (troškintuvą) špižinį (ar kokį kitą, kurį turi), dar > įmeti kadagio, lauro (aš dar gelsvę mėgstu), tada savo nuožiūra: balto > vyno arba raudono vyno, arba apelsinų sulčių, arba obuolių sulčių kokią > taip 1,5 stiklinės supili ir, uždengęs troškintuvą, ~2,5 – 3 val. į ~200C > orkaitę. Nuo užpilo priklauso skonio variantai. > > Kepant (troškinant?) kas val. prižiūrėti – ar neišgaravo sultys (vynas), > ar nedega viršus. > > Baigiant kepti turėtų įpiltų sulčių (vyno) beveik nebelikti. > > Nebandžiau, bet galvoju, kad vietoj troškintuvo + orkaitės panaudojus > kazaną irgi gerai būtų. > > Plove IMHO bus mėsa kieta, ir truputį „kūdas“. > > Man taip pagaminta skanu buvo :). > > On 2017-06-20 09:45, Gipsas wrote: >> Sveiki, >> >> taip jau nutiko kad saldiklyje atsirado nemazai stirnienos: priekinia >> kumpiai, galiniai..dar ir kazkokia ispjova (panasu kad gal nugarine). >> Ka patartuemte gaminti? Mesa ganetinai liesa ir sausa..kazkada bandziau >> maise orkaiteje letai kepti, kazkaip nieko doro nesigavo..:( >> Galvoju..jei greitpuodyje su kuom nors troskinti? arba..idomu jei plova >> is jos gaminti? ar koki Shurupa, Chashlama ar koki kitoki panasu >> patiekala kazane? >> >> >