Darbe naudojamas kažkuris iš pigesnių delonghi magnifica. Konteineris tirščiams indikuoja užpildymą, bet bendra patirtis tokia, kad tirščių prisidrabsto, po kavos darymo jie garuoja, todėl kažkuriuo metu viduj užsiveisė pelėsis. Gal namuose, su mažu vartojimu ir tvarkingesne priežiūra to išvengtum. Nukalkinimui yra neadekvačiai brangi chemija su gamintojo lipduku, pigiau n pasirinkimų iš nukalkinimo skystis/miltukai/tabletės, pigiausiai citrinos rūgštis - veikia gerai, bet yra kalbos, kad greičiau pagraužia tarpines, nors dauguma kalkių nuosėdų valymo chemijos yra citrinos rūgšties pagrindu. "Pikc Begemoc" wrote in message news:otstqj$cnu$1@trimpas.omnitel.net... Sveiki, daug jau prirašyta apie kavos aparatus, kavą, kavos skonius ir išgaunamus poskonius, bet kai ne kofemanui man daugiau klausimas iš tinginio pusės. Kurie kavos aparatai reikalauja mažiausiai priežiūros? Kol kas noras pasijamti kažkokį aparatą kuris mokėtų sumalti pupeles, ir sugebėtų padaryti capuchino ir latte. Dažniau bus geriama paprasta juoda kava. Pirmas momentas kaip suprantu kažkoks konteineris kur kaupiasi kavos tirščiai - galima laikyti kol užsipildys (būna indikatorius?), ar kiekvieną vakarą reikia iškratyti ir išplauti? Pieno indas ir sistema - kaip suprantu yra kur pasiduoda iš pakelio per šlangutę, yra su konteineriu kurį galima laikyti šaldytuve ir tik kai reikia ištraukti, yra kur pilasi į talpą aparate? Jei žiūrėti variantą su šlangute iš pokelio, ar vakare reikia aparato sistemos praplovimo, ar ten prapučia švariai bedarant kavą ir nieko daugiau daryti nereikia? Dar lyg buvo kažkoks pravalymas/nukalkinimas kuris daromas kas kažkiek kavos puodelių, kurio neina praleisti ir dar kuriam reikia kažkokios chemijos? Yra kažkokių klaustukų šioje vietoje? Kaip ta chemija, pigi, brangi, po metų dar bus? Gal dar yra kažkokių niuansų? Vandens talpa kaip suprantu ten jau savo nuožiūra kada pasirodys, kad reikia praplauni ir tiek?