Tema: Re: Geriamas vynas maximoj, rimi, iki, lidle
Autorius: marukas
Data: 2018-11-20 08:56:17
dėkui, shadow, įdomu buvo paskaityti. Bandžiau aš tą pinot noir ir vienaip 
ir kitaip po Sideways peržiūros, bet supratau, kad nieko nesuprantu :) Ir 
šiaip tikriausiai, belgiškas tepalas man skaniau nei vynas :) Bet Vivino 
reik pratestint :)

"shadow"  wrote in message news:psv9p0$rea$1@trimpas.omnitel.net...



"chalgokolikas"  parašė > ka is zemo-vidurinio kainu segmento galima gerti?
    -gerti galima bet ka, tik klausimas ar patiks. Skonis-subjektyvus
dalykas. Vieniems patinka, lengvas gaivus, kitiems-sodrus, 'sunkus'...
Vieniems nusispjaut I sulfitus, kitus vien ju kvapas pykina... Nors pigaus
be ju gal tik Gruzijoj rastum.

>domina raudonas, pusiau saldus... Prie mesos.
    - tai yra nonsensas, tad cia diskusijas/patarimus galima butu risti.
Siaip jau pusiau saldus-nelabai vynas, o prie mesos... Tai imk kagora ir bus
tau geralas pagal kriterijus :)

>ar geriau i vynoteka ar kitokia specializuota uzsukti?
    -anksciau budavo 'iki', veliau 'rimi' galima kazka atrasti. Taciau
pastaruoju metu is pigesniu tik vynoteka. Beje, ten ir kaina padoresne.

>nera noro papulti ant rugstyniu kuriu panasu yra nemazai.
    -nepatikesi, bet tai yra tipine 'bosca' myletoju fraze (prisipazink).
Tokiu atveju geriau gerti alu arba stipriuosius gerimus.

-pvz man patinka pinot vynuogiu rusis. Jei gaivesnis/lengvesnis baltas, tai
Elzaso regiono (Alsace) pinot gris,pinot blanc (kiek sodresnis). Sancerre
regionas garsus sauvingnon blanc baltu (daugiau skoniu, kiek 'sunkesnis').
Tik, deja, pigaus pastarojo sunkoka rasti ant Lt.
Raudonas man tp pinot (pinot noir). Lengvesnis tp Elsace regijono (prie bet
kokiu mesos patiekalu gerai), kiek sodresnis Bourgogne (labiau su steikais).
O jei norisi 'klasikos' - Bordeaux. Nors man asmeniskai jis per sunkus.
Aplamai, tai ziauriai plati tema, su savo taisyklemis beigi legendomis.
Taciau realiai viskas priklauso nuo skonio. Ir kuo daugiau ragausi, tuo
lengviau atsirinksi. Trumpai patarineti cia beprasmiska.
Tereikia nepamirsti, kad vynas tai maisto dalis ir atitinkamai I ji ziureti
bei vartoti.
Ilgokai 'tyrinejau' skirtingu saliu/regionu skonius. Yra pasitaike neblogo
(mano skoniui) PAR, California vyno. Deja, pastaruoju metu pasirinkimas is
siu regionu minimalus ir labai prastas. Raudono Ispanisko yra neblogo. O
stai Italai persistengia su sulfitais (net kvapas nosi riecia). Keista, nes
pacioj Italijoj galima labai skaniai pagurksnoti vos uz kelis eu (tiesa,
labiau balto).
Tarp kitko vynotekoj (bent jau Vln) kazkiek tai nusimanantys
pardavejai/konsultantai dirba. Tikrai supratima turi, manau patars. Nors,
aisku, jei paprasysi sirupo, nesitikek ragauti vyna.
Ir dar yra toks appsas Vivino. Parsipusk, gan daug info, vartotoju
atsiliepimai, reali kaina-palengvins pasirinkimo kancias :)
Sekmes!