Tema: Sraiges mėgėjams
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2018-09-18 10:58:22
Sveiki,

Gal kam įdomu pačiam paeksperimentuoti virtuvėje. Draugai turi ferma, 
pirmus metus, šalia Klaipėdoje. Augina Helix aspersa muller sraiges. 
Savaitgali pasibandėme - dariau pirma karta, jau žinau ką ne taip, bet 
net ir prie tokiu aplinkybių rezultatas džiuginantis. Pačias sraiges 
parduoda po 5 EUR/kg, gali suderinti pristatymą visoje Lietuvoje. 
Skaičiavau, kad pasiruošus, kad ir burgundiškai, eskargo ar panašiai, 
užšaldyto produkto kainą gaunasi apie 7-9 EUR/kg. Parduotuvėje kaina 
apie 39 EUR/kg, su sąlyga, kad "sraigienos" ten akivaizdžiai mažiau. Su 
vienu kilogramu prasmės knistis aišku nėra, nes kai kurios procedūros 
urminės ir nepriklauso, kiek darai - kilogramą ar penkis. Kilogramas, 
vakare prie butelio vyno, manau 4-5 žmonėms pats tas. Šaldiklyje jos 
gali stovėti ganėtinai ilgai, turbūt iki kito sezono. Bet teisingai 
paruošus neturi šanso - tikrai nustebino skonis. Jei kam kokių klausimų, 
dėl paruošimo, pristatymo ir panašiai - galite rašyti ir man.