Sveiki, Gal kam įdomu pačiam paeksperimentuoti virtuvėje. Draugai turi ferma, pirmus metus, šalia Klaipėdoje. Augina Helix aspersa muller sraiges. Savaitgali pasibandėme - dariau pirma karta, jau žinau ką ne taip, bet net ir prie tokiu aplinkybių rezultatas džiuginantis. Pačias sraiges parduoda po 5 EUR/kg, gali suderinti pristatymą visoje Lietuvoje. Skaičiavau, kad pasiruošus, kad ir burgundiškai, eskargo ar panašiai, užšaldyto produkto kainą gaunasi apie 7-9 EUR/kg. Parduotuvėje kaina apie 39 EUR/kg, su sąlyga, kad "sraigienos" ten akivaizdžiai mažiau. Su vienu kilogramu prasmės knistis aišku nėra, nes kai kurios procedūros urminės ir nepriklauso, kiek darai - kilogramą ar penkis. Kilogramas, vakare prie butelio vyno, manau 4-5 žmonėms pats tas. Šaldiklyje jos gali stovėti ganėtinai ilgai, turbūt iki kito sezono. Bet teisingai paruošus neturi šanso - tikrai nustebino skonis. Jei kam kokių klausimų, dėl paruošimo, pristatymo ir panašiai - galite rašyti ir man.