Kazkada sode buvo uzsiveisusios tos dydziosios, tai su sviestuku, cesnakiuku ir prieskoniukais... oi kaip skaniai sulapnojom :) Kad ir ne veislines :D 2018.09.18 10:58, Linas Petkevičius rašė: > Sveiki, > > Gal kam įdomu pačiam paeksperimentuoti virtuvėje. Draugai turi ferma, > pirmus metus, šalia Klaipėdoje. Augina Helix aspersa muller sraiges. > Savaitgali pasibandėme - dariau pirma karta, jau žinau ką ne taip, bet > net ir prie tokiu aplinkybių rezultatas džiuginantis. Pačias sraiges > parduoda po 5 EUR/kg, gali suderinti pristatymą visoje Lietuvoje. > Skaičiavau, kad pasiruošus, kad ir burgundiškai, eskargo ar panašiai, > užšaldyto produkto kainą gaunasi apie 7-9 EUR/kg. Parduotuvėje kaina > apie 39 EUR/kg, su sąlyga, kad "sraigienos" ten akivaizdžiai mažiau. Su > vienu kilogramu prasmės knistis aišku nėra, nes kai kurios procedūros > urminės ir nepriklauso, kiek darai - kilogramą ar penkis. Kilogramas, > vakare prie butelio vyno, manau 4-5 žmonėms pats tas. Šaldiklyje jos > gali stovėti ganėtinai ilgai, turbūt iki kito sezono. Bet teisingai > paruošus neturi šanso - tikrai nustebino skonis. Jei kam kokių klausimų, > dėl paruošimo, pristatymo ir panašiai - galite rašyti ir man.