Tema: Re: Sraiges mėgėjams
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2018-09-18 11:34:21
861115774 Viktorija.
Del logistikos galima ir su manimi.
On 9/18/2018 11:21 AM, Lavonas wrote:
> Nu tai rashyk kontakta, o mes jau cia kaip nors sumastysim ar norim ar
> nea :D
>
> "Linas Petkevičius" wrote in message
> news:pnqb6u$u8p$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Sveiki,
>
> Gal kam įdomu pačiam paeksperimentuoti virtuvėje. Draugai turi ferma,
> pirmus metus, šalia Klaipėdoje. Augina Helix aspersa muller sraiges.
> Savaitgali pasibandėme - dariau pirma karta, jau žinau ką ne taip, bet
> net ir prie tokiu aplinkybių rezultatas džiuginantis. Pačias sraiges
> parduoda po 5 EUR/kg, gali suderinti pristatymą visoje Lietuvoje.
> Skaičiavau, kad pasiruošus, kad ir burgundiškai, eskargo ar panašiai,
> užšaldyto produkto kainą gaunasi apie 7-9 EUR/kg. Parduotuvėje kaina
> apie 39 EUR/kg, su sąlyga, kad "sraigienos" ten akivaizdžiai mažiau. Su
> vienu kilogramu prasmės knistis aišku nėra, nes kai kurios procedūros
> urminės ir nepriklauso, kiek darai - kilogramą ar penkis. Kilogramas,
> vakare prie butelio vyno, manau 4-5 žmonėms pats tas. Šaldiklyje jos
> gali stovėti ganėtinai ilgai, turbūt iki kito sezono. Bet teisingai
> paruošus neturi šanso - tikrai nustebino skonis. Jei kam kokių klausimų,
> dėl paruošimo, pristatymo ir panašiai - galite rašyti ir man.