jei prie viso to pridet veiksma susivyniot viska i tortilijas ir jas pakepint ant groteliu ant saslykines - pasakiskas patiekalas gaunas :) esu nustebines ne viena, kokio skonio gaunasi toks paprastas atrodytu patiekalas. tiesa, viskam tinka dar ir suris, kuris kepamas issilydo viduje. "Shell" <ner@cia.ko> wrote in message news:gup3li$ba7$1@trimpas.omnitel.net... > optimistas rašė: >> Sveiki jaunimas, >> atsirado namie siek tiek tortilla. Ka galima padaryti su situo dalyku? :) > > Fajita, Burita, Kebaba... > > Is tiesu nelabai svarbu kaip patiekalas vadinasi, lengviausia nusprest > atsidarius saldytuva. Jei randi mesos (vistiena, kiauliena, jautiena - kas > labiau patinka, tik reikia supjaustyti gabaliukais) arba farsho, tai ja > isprieskoniuoji ir pakepini keptuvej, tada idedi darzoves - paprikos, > pomidorai, cukinija, svogunai arba porai ir dar pakepini (kad suminkstetu > paprikos) > Padazai - kuo ivairesni tuo geriau, tinka pomidoru padazas, garstyciu, > guacamole(tarkuotas avokadas su druska, pipiriukai, smulkinta paprika). > > Ant stalo vidurio dedi lekste su pasildytom tortilijom, salia ant > padekliuko keptuve su ka tik iskepta mesa ir darzovem. Susedat ratu apie > stala, i viena ranka imi blyna, kita istepi ji padazais, isidedi turinio > is keptuves, susivynioji kaip patogiau (vis tiek begantys padazai > isterlios rankas :) ir skanaus! > > Jei kepi farsha, tai galima paruosti siek tiek kitaip - kai iskeps farsas > su darzovem, ji sudeti ant padazais isteptos tortilijos, ja suvynioti arba > perlenkti pusiau ir tokia tortilija tada dar pakepti ant aliejuko. Tada > tortilijos truputi apskrunda ir tampa skanesnes. > > Shell