o tai šiais laikais pemikano jau niekas nemoka pasigaminti? Pats paprasčiausias variantas: Švieži lašiniai pjaustomi, dedami į didelį puodą ir kaitinami, kol išsilydys riebalai. Žalia mėsa pjaustoma kubeliais, dedama į riebalus ir maišant ilgai ilgai kaitinama ant lėtos ugnies. Įdedama druskos. Kaitinama tol, kol išgaruos bent jau didžioji dalis drėgmės iš mėsos. Tūris turi gerokai sumažėti. Tada viskas sudedama į stiklainius. Toks koncentruotas produktas ilgai negenda, jį galima dėti į košę. "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:h0kvbd$j63$1@trimpas.omnitel.net... > 1. > prekybos centrai ar firmines mesos perdirbeju pard. Gal imanoma pasigamint > paciam, jei kas pamokys. > 2. > Kaimietiskas variantas: eini i turgu > perki taukines ir prastesnio lasinio > su kumpiu (papilves ar pan.) > sumali mesmale stambiu sietu/supjaustai > gabaliukais > verdi puode > druskos, lauro lapelu, pipiru pagal skoni > > ispilstai i norima tara > Miestietiskas variantas: esu mates pirkt pjaustytus kubeliais lasinius. Bet > ta galim pasidaryt ir paciam. Imi saltai rukytu lasiniu ar sonines. Pjaustai > kubeliais. Kepini/ verdi puode > ispilstai. > Pirmas variantas autentiskesnis, bet kai kam gali nepatikt skonis. Antru > atveju galima veztis lasinius ir pjaustyt i puoda vietoj, bet problema del > siais laikais nenaturalaus sudymo. Del dregmes pertekliaus (normaliai sudant > druska ji istraukia, o dabar prifarsiruota sudytu vandeniu) labai greit > pelyja > > "Veygr" <noname@nothing.net> wrote in message > news:h0ku49$h2v$1@trimpas.omnitel.net... >> Sveiki, >> >> vienas prietelius vaziuoja i ilga kelione i kalnus ir paprase >> padeti surasti pora produktu: >> 1. Vytinta neastri mesa >> 2. Spirgai kosei ir t.t. Zodziu liesos ir riebios mesos spirguciu >> rinkinys viename su riebalais. Kazkada teko toki matyti kaime >> ir ji vadino taukine ar pan. Gan neseniai kazkas pasakojo, kad >> mate kazkur pirkti, bet pamirsau. >> >> Dekoju is anksto! >> >> >> > >