As gaminu pagal sita recepta (beje, isimu kauliukus): Vysnine / Vysniu trauktine / Vysniu likeris ;) Reikia paimti: Daug kantrybes ;) Labai sandariai u¾sukam± stiklaini 1,1 kg vy¹niu (150 g su kauliukais ir 950 g be kauliuku) 0,7 l apie 70% alkoholio* (¾r. ¾emiau) apie 0,5 kg cukraus 1 etapas - 4 savaites: Vy¹nias u¾pilti alkoholiu, labai sandariai (!!) u¾daryti stiklaini. Stiklaini pastatyti sauletoje palangeje ir kas savaite pasukti 180 laipsniu bei lengvai sukresti. 2 etapas - netrumpiau nei 4-5 savaites: Antpil± (bus apie 0,9-1 l) nupilti i tamsu sandariai u¾sukam± buteli ir pastatyti tamsioje vietoje. Vy¹nias gr±¾inti i stiklaini ir sluoksniuoti su cukrumi. Stiklaini sandariai u¾daryti ir gr±¾inti ant palanges. Procesas kartojasi - kas kuri laik± verta pasukti ir sukresti stiklaini. 3 etapas - kuo ilgiau, tuo geriau, bet netrumpiau negu 6 (labai nekantriems) ar 8 savaites: Nupilti saldu antpil±. Vy¹nias suvalgyti i¹ karto (mmm... tik atsargiai, jos labai netgi procentines ;)) arba u¾daryti stiklainyje ir palikti desertams (pvz. nevaiki¹kam ©varcvaldo tortui) - nieko daugiau su jomis nereikia daryti, jos jau puikiai u¾konservuotos alkoholiu ir cukrumi. Paskutinis etapas - antpilu mai¹ymas. Galima pagaminti du vy¹nines variantus - moteri¹k± ir vyri¹k± ;) Moteri¹kam t.y. saldesniam variantui reikia paimti 2 dalis saldaus antpilo ir 1 dali nesaldaus, o vyri¹kam atvirk¹čiai - 2 dalis nesaldaus ir 1 saldaus. Paruo¹t± vy¹ninź i¹pilstyti i tamsius sandariai u¾sukamus butelius ir ma¾iausiai 6-8 savaitems pamir¹ti tamsioje vietoje, kad vy¹nine subrźstu. * Kaip paruo¹ti 70% alkoholi: 1. Nusipirkti 70% degtines (buna tokios?) 2. I¹mai¹yti 0,5 l 95% spirito ir 0,2 l vandens - bus apie 68% 3. Lygiomis dalimis i¹mai¹yti 95% spirit± ir 40% degtinź (vy¹ninei galima paimti brendi) Kodel butent 70% alkoholis, o ne spiritas? Moksli¹kai nepaai¹kinsiu (gal kas moketu?), bet kiek skaičiau ir girdejau i¹ "senu" likeriu ir antpilu gamintoju, tai vaisiai u¾pilami 95% spiritu tiesiog "i¹verda" (susitraukia ka¾kokie baltymai ar pan.) ir skonis bei aromatas nepereina i alkoholi. Optimalus variantas tai 70% alkoholis - ir stiprus, ir i¹traukia visk± i¹ vaisiu. Sekmes % fronte :) D.