Prisiminiau, beveik panašus spec. efektas yra vienam pažįstamam, tik jam ne gerklę skauda, o pradeda dusinti (kutenti gerklę). O dar pagalvojau, kad nekepintas pistacijas valgiau neperseniausiai, ir nieko nebuvo (jei kalbėt apie alergiją baltymui). Gal visgi pelėsis, kaip minėjo 0.5 B Nors nuo pelėsinio sūrio nieko panašaus nepastebėjau, bet kiek ten aš jo suvalgau... O visgi dar ramybės neduoda mintis, kad kažko tose pistacijose yra daugiau, be pačių riešutų, jų kevalų ir druskos... Dex 2011.01.06 18:12, audrius rašė: > gali but alergija. man buna panasiai, kai uzvalgau arbuzo, nes esu jam lengvai alergiskas, tai nepiktnaudizauju, 1-2 reikeles per... sezona :( > panasiai nuo brokoliu ir dar keleto dalyku - ipratau ir tiek > > "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:ig3rp3$gmb$1@trimpas.omnitel.net... >> Sveiki, >> atradau tokį nemalonų dėsningumą. Jei pavalgau sūdytų kepintų pistacijų >> - momentaliai pradeda skaudėti gerklę. Ir labai stipriai skaudėti. (toks >> jausmas kaip būčiau stipriai peršalęs) Kame gali būti šaknys? >> >> Alergiškas kažkam, kuom jos ten apdirbtos? Ar gal problema gerklėje, ir >> reikia ieškotis joje galų? Šiaip viena ausim girdėjau būna gerklėj >> apsigyvena kažkokios negeros bakterijos ar pan. ir tada skauda kai >> reikia ir kai nereikia (nebūtinai peršalus ta prasme), o žmonės labai >> mėgsta nurašyti viską ant peršalimo... >> >> Visos mintys įdomios :) >> >> -- >> Dex