Tema: Re: Kas sveikiau: tradicinė ar miežinė kava?
Autorius: Bone Daddy
Data: 2011-04-13 00:13:06
Galima gert kas patinka.  Miežių, gilių, cikorijų, grikių ir bilekokio augalo, kuris nuspalvina vandenį ir duoda šiokį tokį aromatą.
Bet kava geriama išimtinai dėl kofeino. Taip kaip šnapsas, vynas geriamas ne todėl, kad patinka, o dėl jame esančio alkoholio.
Galima gert arbatą, kuri veikia panašiai kaip kava, bet turi visą eilę teigiamų organizmui savybių / pamiršau kokių / ;) Lygtai kraujagyslėm, širdžiai, virškinimui ir dar kažkam.. Aišku, turiu omeny tikrą arbatą, o ne surogatus tipo su prancūziškų rožių žiedlapių, visokių citrusinių žievelių aromatu, kurie dar ir kainuoja nesamoningus pinigus, o pagaminta tiesiog iš atliekų.
Kava, be kofeino, praktiškai kitų teigiamų savybių neturi. Bent neprisimenu, kad kažką rimto butų kas nors išknisęs.
  Tai va, jei kofeinui poreikio nėra, ryte atsikeli ant teisingos kojos, priedo neaiškios problemos su kraujospūdžiu, niefig tą kavą ir pirkt. Geri bet kokį kompotą ir gyveni laimingas.

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:io274p$7km$1@trimpas.omnitel.net...
> jeigu tau tradicinė kava kraujospūdžiui įtakos neturi (o tai pasitaiko dažnai), tai gali drąsiai gerti tą, kas labiausiai patinka. 
> Cikorijų 'kava' mažina cukrų kraujyje, jei aktualu. Tirpi kava yra blogis, ale jau pamiršau, kodėl :)
> 
> "Aras" <nera_cijunas@gmail.com> wrote in message news:io1gf4$6s5$1@trimpas.omnitel.net...
>> Taigi, kas sveikiau žmogui, turinčiam didesnį kraujospūdį:
>> 1) tradicinė kava;
>> 2) malta miežinė kava;
>> 3) "inka" (tirpi miežinė, cikorijų ir burokų kava)?
>> Labai prašau nesileisti į lankas alia "gerk vandenį, o ne kavą". 
>