Gydytojos J. Tulčinos teigimu, labai didelę įtaka ligos eigai turi individuali žmogaus mityba, kurią galima nustatyti atlikus maisto netoleravimo testą. Jis parodo, kokie produktai tinka imunitetui, o kokie ne. Tam reikia paimti 10 ml kraujo, duoti jam nusistovėti ir ištirti balto kraujo (leukocitų) reakcijas į 150 alergenų-maisto produktų. Per mikroskopą monitoriuje galima stebėti, kaip leukocitai sąveikauja su produktais: jei leukocitai gražūs ir sveiki, tai reiškia, kad šis produktas tinka; jei suplyšta – reiškia, jie kenkia imoninei sistemai. Iš leukocitai išsiskiria labai stiprūs fermentai, kurie sukelia kraujo uždegimą, o uždegiminis kraujas, cirkuliuodamas po visą organizmą, sukelia uždegimą kepenyse, inkstuose ir odoje. Eliminavus netinkamus produktus is raciono nuo 2 iki 10 mėn., organizmas apsivalo, pagerėja inkstų funkcija ir oda nustoja valyti tai, ko negalėjo išvalyti inkstai bei kepenys.