kiti sako, kad skiriasi :) http://www.theguardian.com/environment/2014/jul/11/organic-food-more-antioxidants-study "tas kuris virshija" wrote in message news:mgl8qb$l0j$1@trimpas.omnitel.net... Mogslinykai sako, kad vatinis nuo miske augusio vitaminais ir kt nesiskiria, skiriasi tik skonio stiprumu. On 04/15/2015 11:41 AM, bzik wrote: > Yra kita bėda. Visos maisto rekomendacijos remiasi nežinia kokiais kokio > senumo šaltiniais, pvz. buvo kokiais 193x paimtas pomidoras iš X regiono > su savita grunto struktūra ir padaryta detali jo analizė, tapusi > vadovėline tiesa. Tuo tarpu dabar didžioji dalis jų užauga šiltnamy ant > akmens vatos. Tas pats obuolys tada buvo auginamas kitais metodais, > nebuvo dabartinių veislių. > Tikėdamiesi gausaus vitaminų ar skaidulinių medžiagų kiekio pagal knygas > gauname nežinia ką :) Dabartinis produktas kažkuo panašus į > http://www.vedrussa.info/Production/?SECTION_ID=4&ELEMENT_ID=175 > > "Kesha" wrote in message news:mgl6av$j0m$1@trimpas.omnitel.net... > > Jei iš maksimos prisipirkęs ir neplautus ryjo, tai nėr ko stebėtis... > bėda ne pačiuose obuoliuose ar jų kiekyje, o tame ko neturėtų būti > obuolyje, bet yra. > >> Vienas man aishkino, kad reikia kasdien 10 obuoliu suvalgyt. Po to kai >> jau nebegalejo - bandydavo bent kelis suvalgyt - visvien skrandi >> raizho, jam silpna, jau reik ir tyrimus po programe maximum darytis, >> ir testamenta rashyti - visos negandos baigesi kai nustojo ishvis >> obuolius valgyt. >> >> "monaxas" <monaxas@delfi.lt> wrote in message >> news:mgi1m5$609$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sultys - ne alus, litrais neprirysi. O kelios stiklinės per dieną >>> nepakenks. >>> Jei tuo pačiu pakoreguosi ir mitybą į "sveikesnę" pusę bus išvis liuks. >>> >>> Pradžioj tiek. Tryda gavosi įdomi. >>> >>> P.S. pavojai ir rizikos yra ne perdozuoti vitaminų o gauti pavojingų >>> medžiagų (pesticidų, toksinų ir t.t.). >>> >>> Žodžiu - pirmyn. >>> >>> "5p00ky" <a@b.c> wrote in message >>> news:mgguvi$sqn$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Labas vakaras, >>>> >>>> įsigijau sulčiaspaudę, bet baiminuosi, jog rydamas litrais sultis >>>> galiu nuvaryti skrandį, jau nekalbant apie cukrų kiekį tuose >>>> skysčiuose. Ar reiktų kaip nors palaipsniui save pratinti prie >>>> natūralaus produkto? O gal derėtų nepiktnaudžiauti tik tam tikros >>>> rūšies sultimis (pvz., ką tik perskaičiau sakinį, jog morkų sultys >>>> gali nuvesti į mirtį :]). >>>> >>>> Tai ką pasakysite? Kada ir po kiek geriate sultis (kalbu apie >>>> tikrąsias. O skirtumą nuo butaforinių parduotuvinių aš šiandien >>>> pajutau, patikėkit). >>>> >>>> Ačiū jums. >>>> >>>> PS >>>> Jeigu bus paklausa, pasistengsiu padaryti išsamų pirktojo lėtaeigio >>>> agregato revju, idant ir kiti galėtų išleisti krūvą eurų, bet >>>> naudotis gamtos gėrybių skystimais. >