On 2015-10-05 09:37, Tomas wrote: > O čia tikrai teisybė, kad Rancilio Silvia tikrai reikia šildyti virš > pusvalandžio prieš gaminant espresso? Jei jau taip preciziškai į šitą reikalą pažiūrėt, tai visus normalius reikia, Rancilio ne išimtis. Daiktas masyvus, metalo daug, kol viskas įkaista iki pat portafiltro ir puodelių laikymo platformos, laiko kažkiek praeina. Kaip supratau, galima gaminti ir > po keliu minučių, kai vanduo boileryje pasiekia reikiamą temperatūrą. Užkaista per 2-3 min, tiksliai neskaičiavau, bet tai įvyksta greitai. Paskui prieš gamindamas pirmą vandens dozę praleidi per portafiltrą į puodelius ir palieki puodeliuose, kad pašiltų. Portafiltras, aišku, dėl praleistos vandens porcijos nespėja labai smarkiai įšilti, bet šaltu jau irgi nebūna. Aišku, jei niekur neskubi, gali kokių 10 - 15 min. palaikyti įjungtą, tada jau tikrai jis ten gerai įkaista. > Bet sako, kad tikrai įtakoja espresso kokybei... Įdomi pačio patirtis > šiuo klausimu :) Čia jau skonio niuansai. Aš gal nesugebėčiau pagamint puodelį vos įjungus, paragauti ir paskui po pusvalandžio sekantį paragavęs, pastebėti ženklų skirtumą :) Jei kada nors po ranka turėsiu du vienodus Rancilio, tai bus galima pamėgint.