Šildyti reikia absoliučiai visus, net pačius dišoviausius. Antra vertus instrukcijoje detaliai aprašytas procesas, kaip to pusvalandžio išvengti... Exo "Tomas" wrote in message news:mut5qt$kgh$1@trimpas.omnitel.net... O čia tikrai teisybė, kad Rancilio Silvia tikrai reikia šildyti virš pusvalandžio prieš gaminant espresso? Kaip supratau, galima gaminti ir po keliu minučių, kai vanduo boileryje pasiekia reikiamą temperatūrą. Bet sako, kad tikrai įtakoja espresso kokybei... Įdomi pačio patirtis šiuo klausimu :) "Bronco" parašė naujienų news:mup38t$n6h$1@trimpas.omnitel.net... On 2015-10-02 08:19, Tomas wrote: > Kiek pamenu, cia irgi kazkas is musiskiu turejo (lyg ir Bronco) > "Rancilio Silvia". Aha, tokį turiu :) > Pats mazdaug irgi dairausi i toki, naminio lygio > aparateli. Taip pat ir maluna panasaus lygio. Taip pat dar variantas > "Ascaso Dream" http://www.ascaso.lt/kavos-aparatai/ascaso-dream O gal dar > yra kokiu padoriu variantu be situ gamintoju? Butu labai gerai kad > lietuvoje > turetu savo atstovus su garantinio aptarnavimo servisu. Nežinau aš tų Ascaso, kažkaip niekad tokie nekrito į akį, gal neskubėk su jais, arba gerai panagrinėk forumus. O dėl "serviso Lietuvoje", tai pvz. Rancilio atveju nereikėtų absoliučiai pergyventi jei jo Lietuvoje nėra, nes visos komplektuojančios dalys jam parduodamos atskirai ir visada lengva nusipirkti ir pasikeisti pačiam. Nors man iki šiol to neprireikė, veikia jis ir jokių problemų nekelia. Del "Ascaso" > atsirado siek tiek abejoniu, nes nuo 2013 metu jie vietoj boilerio pradejo > naudoti termoblokus, kaip tokiu atveju reikalai su temperaturos palaikymu? > "Rancilio Silvia" juk su boileriu, bet juos vistiek kazkodel PID'ina? Boileris yra geriau, jei dėjo boilerius, o paskui perėjo ant termoblokų, reiškia atpigino gamybą. Kito paaiškinimo aš nesugalvoju. O Rancilio PID'ina dėl dar tikslesnių temperatūrų palaikymo. Tsakant, tobulumui ribų nėra ;) Man kažkaip to neprireikė, tiesiog gaminimo metu laikausi tinkamo tempo ir viskas būna OK su temperatūromis.