Tema: Re: Espresso kavos aparatas
Autorius: S54
Data: 2015-10-05 17:09:22
kai noriu greitai kavos tai pasildau filtro rankena po karstu vandeniu

"Bronco"  wrote in message news:mutujh$6e2$1@trimpas.omnitel.net...

On 2015-10-05 09:37, Tomas wrote:
> O čia tikrai teisybė, kad Rancilio Silvia tikrai reikia šildyti virš
> pusvalandžio prieš gaminant espresso?

Jei jau taip preciziškai į šitą reikalą pažiūrėt, tai visus normalius
reikia, Rancilio ne išimtis. Daiktas masyvus, metalo daug, kol viskas
įkaista iki pat portafiltro ir puodelių laikymo platformos, laiko
kažkiek praeina.

  Kaip supratau, galima gaminti ir
> po keliu minučių, kai vanduo boileryje pasiekia reikiamą temperatūrą.

Užkaista per 2-3 min, tiksliai neskaičiavau, bet tai įvyksta greitai.
Paskui prieš gamindamas pirmą vandens dozę praleidi per portafiltrą į
puodelius ir palieki puodeliuose, kad pašiltų. Portafiltras, aišku, dėl
praleistos vandens porcijos nespėja labai smarkiai įšilti, bet šaltu jau
irgi nebūna. Aišku, jei niekur neskubi, gali kokių 10 - 15 min.
palaikyti įjungtą, tada jau tikrai jis ten gerai įkaista.

> Bet sako, kad tikrai įtakoja espresso kokybei... Įdomi pačio patirtis
> šiuo klausimu :)

Čia jau skonio niuansai. Aš gal nesugebėčiau pagamint puodelį vos
įjungus, paragauti ir paskui po pusvalandžio sekantį paragavęs,
pastebėti ženklų skirtumą :) Jei kada nors po ranka turėsiu du vienodus
Rancilio, tai bus galima pamėgint.