Gintaras rašė: > Sveiki, neseniai ie�kodamas naujos virykl�s su�inojau apie apie tok� > dalyk� kaip indukcin� kaitlent�. Pardav�jas pasakojo, kad su tokia > kaitlente ne�manoma apdegti, vanduo u�verda grei�iau nei > galingiausiame elektriniame virdulyje, pavir�ius lengvai valomas, nes > pati virykl� nekaista - niekas nepridegs, pats puodo kaitinimas > vyksta melekuli� lygmenyje - be ugnies. taupumo at�vilgiu taip pat > labai apsimoka imti. > > Tai k� gird�jau su�av�jo, bet daugiau informacijos neturiu. Kokie > indukcin�s virykl�s pliusai, minusai? Jei viskas vyksta molekuli� > lygmenyje ar nei�sibarstys � �ipulius mano 4 met� senumo puodai? --- > Pagalba statytojams http://stataupats.com/ Papasakok, kur čia taip būrė. Bus galima rekomenduoti nemokamą lochatrono spektaklį pažiūrėti. Na, kai mikčioja tas lochatronščikas aiškindamas, kaip nekaista viryklės kaitvietė, jei kaista ant jos uždėtas puodas. Kaista taip, kad vanduo užverda. Taip pat, kaip mikčioja apie molekulinį lygį (kaitimo principas lygiai toks pats, kaip kaista variniai laidai, kai jais teka elektros srovė). Iš esmės melavo ir apie nepridegimą; maistas pridega/prikepa dėl paviršiaus savybių (o puodas bus tiek pat ir net labiau karštas), kas visiškai nesusiję su kaitinimo būdu. Galima nebent tik sutikti, kad indukcinio kaitinimo atveju puodai ir keptuvės kaista _tolygiau_ (ir nebus tokios situacijų ar jos bus gerokai švelnesnės, kai viename gale jau svyla, o kitame (išgaubtame) — dar dorai nekepa. Nebent suokdamas apie nepridegimą turėjo omenyje pačią kaitvietę. Elektrinė plyta irgi nepridega, jei niekas ant jos neišbėga. O jei išbėga, tai tiek pat sėkmingai pridegs ir ant indukcinės kaitvietės; gal tik jos valymas tikrai yra lengvesnis, bet ir skrupulingesnis, jautresnis (stengiantis nesubraižyti). SKIEDĖ ir apie vandens užvirimą; nėra efektyvesnio būdo, tiesiog NĖRA, kaip užvirinti vandenį paprasčiausiu apsemtu elektriniu tenu (kaip ir vyksta paprasčiausiame elektriniame virdulyje), nes tokiu būdu beveik visa (turbūt ~99.x% eilės) elektros energija virsta šiluma. Ko tikrai negalima pasakyti, apie indukcinį kaitinimą, nes jame energija prarandama pačiame keitiklyje (keičiant žemo dažnio srovę, aukšto dažnio srove) ir ją perduodant į puodą (kuomet jos dalis tiesiog išspinduliuojama į aplinką elektromagnetinės energijos pavidalu). Visumoje indukcinio kaitinimo efektyvumas gal tesiekia kokis 85%, kas yra tikrai daugiau, nei paprastosios elektrinės plytos (~70+%), kur dalis energijos tiesiog bereikalingai (daugiau) šildo orą ir pačią plytą. Indukciniam kaitinimui reikės specialių puodų (aliuminio/vario netinka ar tinka prastai, apie stiklą/keramiką ir kt. nelaidžias elektros srovei medžiagas apskritai reikės pamiršti). Na ir didesnis elektronikos lepumas (skundžiasi čia paskui, kad po žaibo ar pan. nutikimų nebeveikia). Visumoje, tai beveik neabejotinai modernesnis daiktas, bet tikrai ne tiek, kiek tau priskiedė.