Tema: Re: Req: Karpio paruosimo recepto
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-01-24 22:19:17
"Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message news:glfsrt$pb5$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
> news:glfsm4$p63$1@trimpas.omnitel.net...
> 
>> Karpių, Povilai, karpių.
>> Žinau, žinau, kad ten ne viskas sveika, bet kadangi skanu, o toks 
>> patiekalas valgomas nedažnai, - tai dar nei karto nenumiriau :)
> 
> Esi medike?As nuo savo snarglystes/jaunystes esu zvejys,bet jei man kas 
> pasiulytu atskirt kepenus nuo dar ko nors zuvyje(ne menkeje ir 
> vegeleje),nezinociau katra is tu raudonu gumuleliu paimt :) 
> 

Ne medikė, bet mokykloj mėgau biologiją, o ten, kaip dabar atsimenu (nors metų ojojoj kiek daug praėjo) žuvies sandara buvo labai smulkiai išaiškinta, ir su paveiksliukais. Visus žuvies organus atpažinti labai lengva. O kepenys - tai tamsios spalvos organas, tarp kurio klosčių slypi tulžies pūslė. Ją reikia išmesti. Taip pat išmesti žarnas (tiksliau, ten viena žarna, ji gražiai nusivynioja) ir žiaunas. Visa kita - valgoma.