Pabandziau nedejes cukraus tai gavosi toks rugstokas gana skonis, pridejus cukraus, viskas pasikeite i geraja puse ir gira tikrai gavosi skani "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message news:h9gju5$ck8$1@trimpas.omnitel.net... > Na ir as prisidesiu :) > Duona butinai paskrudinu.Skanesne gira iseina. > Cukraus nededu.Nesigauna braske :) Jei vakare > uzraugiu, ryte jau supilstau i butelius. Idedu > razinu.Iki desimties i buteli.Kai razinos iskyla, > jau galima gerti. > > gopas rašė: >> jau kazkada mano postintas cia receptas:) >> >> 10lt talpa (kibiras) >> >> 2 kepalai juodos duonos (dabar sudejau 3, truputi per daug) >> 25g mieliu >> 1kg cukraus >> siek tiek razinu >> >> duona isdziovinam orkaitej, arba kaip sugebam. >> metam duona i kibira, uzpilam virintu karstu vandeniu...palaikom per >> nakti arba keleta valandu. >> viska nukosiam per merle, skyscio lieka apie 5l...kartais maziau. dapilam >> vandens iki pilno kibiro. >> jeigu reikia atvesinam, kad nebutu per karstas mielems. kazkur skaiciau >> kad reikia ne daugiau 35 >> laipsniu. puodelyje uzmaisom 25g mieliu su siek tiek sukraus ir siek tiek >> vandens...ismaisom, >> palaukiam kol prades burbuliuot truputi...nors cia nebutina. cia norint >> apsidraust kad mieles gyvos:) >> mieles pilam i kibira, pilam 1kg sukraus, keleta razinu, pamaisom. po 2-3 >> dienu pilam i bambalius, >> kisam i saldytuva. >> >> supylus mieles apie 22val vakaro, apie kitos dienos pietus jau truputi >> burbuliavo:) >> >> cia pats elementariausias receptas, bet man asmeniskai labai skanu. >> planuoju paeksperimentuot >> su medum ar dar kazkuom. >> >> "juodas_puodas" <nomail@labanakt.lt> wrote in message >> news:h9fndb$bf5$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki >>> Prasymas jau aisku pasikartojantis ir ne viena karta jau cia aprasytas, >>> bet gal galit pakartoti duonos giros receptus. Kazkada temoj apie gira >>> ju buvo nemazai aprasyta, bet neissisaugojau :( >>> Dekui >>>