humusas yra senas, kaip pati civilizacija, valgis ;) kai tingiu issivirt avinzirnius tai darau taip: imu viena konserva avinzirniu (maksimose buna, tamsi etikete, campagna) nuvarvinu skysti, dedu i blenderi. ten pat dedu puse saukstelio druskos, ispaudziu pora skilteliu cesnako, kokius 4 saukstus citrinu sulciu, 1-2 saukstus tahini (sezamu pasta). viska sutrinu iki vientisos mases, jeigu buna per sausa - galima ideti koki sauksta ar daugiau aliejaus ar to pacio skystimo is avinzirniu konservo. gauta kose idediu i lekste, padarau siek tiek idubimu, uzpilu alyvuogiu aliejum, apibarsatau astriu pipiru milteliais. valgoma su sviezia balta duona, aisku tiktu pita ar panasus paploteliai bet sunku ju normaliu gaut, o kaskarta kepti nera noro ;) minata tahini pasta galima pasidaryti irgi labai paprastai. imam sezamu seklas, paskrudinam ant sausos keptuves, kad vos pageltonuotu, dedam i blenderi ir smulkinam, po truputi pridedami augalinio rafinuoto aliejaus, kol gausis vientisa kose. galima pasidaryt didesni kieki ir laikyt saldytuve. stovi ilgai. 2009/10/09 09:19, F20.0 rašė: > Hm...cia turbut kalba apie http://en.wikipedia.org/wiki/Humous > > "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message > news:hamiu3$d15$1@trimpas.omnitel.net... >> Humusas (lot. humus - zeme, dirvozemis) - puvenos, organine dirvozemio >> dalis, susidaranti del augalu ir gyvunu liekanu biologinio ir biocheminio >> kitimo. >> taigis, cia tikras gurmanu valgis, bet ragauti neketinu, kad ir koks >> gurmanas buciau.. >> "Auris" <Paciukas@gmail.com> wrote in message >> news:hami3m$bum$1@trimpas.omnitel.net... >>> kas tas humusas ir su kuo valgomas? >>> >>> "TranZOO" <laisku@nera.net> wrote in message >>> news:hal044$bs6$1@trimpas.omnitel.net... >>>> kaip jums? latvijoj gaminamas. >>>> >>>> man patiko. aisku ner ko lygint su is izraelio atveztu, bet manau, kad >>>> gerai. >>>> >>>> -- >>>> T >>>> >>>> >>> > > >