1. Pjaustau nedideliais gabaliukais, smulkesniais nei saslykui, panasiai kaip plovui. Sriuba vis tik. 2. Kiausini isplaki ir plona srovele pili i smarkiai maisoma sriuba. "ig" <stop@spam.lt> wrote in message news:hc9gk8$buh$1@trimpas.omnitel.net... > aciu labai, dar keli klausimai. > > Kaip vistiena pjaustyt siaudeliais :) Man tai kuo smulkiau pjaustau tuo > labiau kose gaunas (jie krutinele bandau smulkint). > O esu mates tiek vistienos tiek jautienos gabaliukus isvis tokius > kubiukus kokie 4mm dydzio.... Tai esu uztikes kad ispradziu isverda gabala > o po to supjausto ir dar nupliko ir nupila verdanciu vandeniu pries dedant > i sultini.... Gal sita vieta kas gali pakomentuot ? > > Ir kiausinius daugumoj raso, kad isplaka ir ileidzia, ir esu mates pas > dauguma kinieciu tokie omleto pusgabaliukai plaukioja, man tai labai > nepatinka, o patinka kai buna tik baltymas, ir labai labai gerai > pasiskirstes po skystima, tokie siuliukai praktiskai, be jokiu gabaliuku. > Tai cia kazkaip tas pat ileidimas svarbus, kaip maisyt, kur pilt (centras, > sonas?) ar pries tai "isukt" sriuba ar pradet maisyt po to... ar pilant > maisyt. > > > . > "Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message > news:hc9flf$a8n$1@trimpas.omnitel.net... >> Baubo kinietisko stiliaus sriuba >> >> Perskaiciau daug receptu, is kuriu filosofijos ir pas mus randamu >> ingredientu verdu toki varianta: >> >> Imu dvieju rusiu grybus: tuos baltuosius, kurie siek tiek kvepia actu ir >> ausiagrybius >> (cloud years, jokiu budu ne shitake). Abieju ju buna IKI prekybos >> centruose. Dideliam puodui imu po viena gryba is dvieju, esanciu >> pakelyje. Siuo metu tu ausiagrybiu kaip ir nerandu, tai naudoti galima >> vien baltus. Grybus uzmerkiu pusvalandziui. >> >> Is kauliuku isverdu sultini. Gali buti vistienos, gali buti jautienos >> kauliukai. >> >> Imu mesa: kiauliena arba vistiena, supjaustau siaudeliais. Vok puode >> (koks is tikro ten pas mane vok. Karikatura ir tiek :-) >> Manau tas pats butu ir paprastoje keptuveje) ikaitinu siek tiek aliejaus >> ir kepinu mesa. Geriausiai butu ta dary sezamo aliejuje, >> bet jis per brangus, todel alieju maisau, sezamo ipildamas kiek negaila. >> Turiu siek tiek aliejaus su astriaja paprika, tai cia jis irgi labai >> tinka. >> Kai mesa jau isleidzia savo sultis, dedu smulkiai pjaustyto imbiero, >> bambuku ugliu, sojos padazo. Kepu kol mesa iskepa. >> Jei reikia, siek tiek ipilu sultinio, kad neprisviltu. >> >> Ismirkusius grybus supjaustau siaudeliais, ismesdamas sukietejusias >> vietas (kotelius). Grybus ir keptuves turini verciu i sultini. >> Pagal tirstuma pripilu vandens. Virti reikia mazdaug pusvalandi. Kai >> uzverda, pradedu reguliuti astruma ir rugstuma. >> Astrumo siek tiek ateina is keptuves, o jei reikia daugiau, dedu >> raudonosios astriosios paprikos. >> Rugstumui rekomenduoja naudoti ryziu acta, bet man puikiausiai tinka ir >> turimas actas. Nepajutau jokio skirtumo. >> Sriuba turi buti astri ir rugsti (pagal kiekvieno gamintojo skoni). >> Baigiant virti sriuba patirstinu kukuruzu miltais arba krakmolu. >> Visai pries pabaiga dideliam puodui imu pora-trejeta zaliu kiausiniu, >> juos mikseriu ismaisau ir leta srovele supilu i sriuba. >> Kai sriuba uzverda - baigta. >> >> Skanaus! >> >> >> "ig" <stop@spam.lt> wrote in message >> news:hc7s19$fmm$1@trimpas.omnitel.net... >>> Pabandziau paziurinet receptu, bet lietuviskai neka radau... gal kas is >>> cia esanciu galetu pasidalinti pora savo bandytais ? >>> >>> Ypac domina sriubos, ypac astriai surios pvz kalmaru, arba astri tirsta >>> pomidorine su plaktu kiausiniu. >>> Na tarkim as susifantazuosiu ka det, bet neturiu pagrindu kaip mesa >>> paruost, kiek krakmolo ant kiek sultinio det ir pan., arba kaip tapati >>> kaiusini ten ismakaluot. >>> >>> aciu uz patarimus. >> >> >