I trintas sriubas pvz. cukiniju (ant burokeliu tarkos, patroskinti svieste, kol sumazes per puse, ipilti pieno, imesti surio, druska, pipirai) arba brokoliu (brokolius isvirti sultinyje, grietinele, cesnakai, suris, druska, pipirai). Galima surio sriuba padaryti - bulves, poras, sviestas, baltas vynas, sultinis, suriai. Galima i suktinukus a la kijevo kotletus vietoj sviesto, suktinukus apvynioti sonine arba apvolioti migdoluose ir kepti orkaiteje, arba apkepinti ir troskinti. Taip pat galima i maltus kotletus ideti. Teko valgyti suri kepta tesloje. Skanu. Galima pasildyti su grietinele ir prieskoniais ir bus padazas ar tai prie mesos ar prie zuvies. Galima padaza makaronams su brokoliais - grietinele+suris+cesnakas+pasildyti=padazas, brokolius ir makaronus uzpilti padazu. "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:hhafbs$mlj$1@trimpas.omnitel.net... >I namus kaip dovanele parejo baltas pelesinis suris. Kazkada jo atsivalgem, >tai dabar mastom nebent i koki patiekala sudet, nes prie vyno ir ne prie >vyno ko tais jau nebetraukia, o ir giminems neperdavem... Pasiknisau po >googles siulomus receptus, bet visokiose apkepelese ir pan pagrinde dedamas >melynas pelesinis, balta radau tik padazuose, taip pat viena radau be jokiu >pazymejimu, melyna ar balta deti (spageciai). > Gal kas turit kokiu isbandytu ne itin sudetingai ruosiamu receptu? Esame > mesedziai, termiskai apdorotu darzoviu ne itin pripazistame (tik vienas is > musu ir tik karta i pusmeti... ) :) Saldumynu turim menesiui i prieki, tai > irgi nedomina.