Gal kas turi gera krekeriu receptuka? Intike nieko paprasto neimanoma surast, visokiu riebalu visi i tesla privaro ir t.t., arba is viso, perka sluoksniuota tesla ir kepa sausainius... Kai buvau "miargyna" dar labai jauna, buvo toks zurnas "Uz ir pries", paskui pasivadino "Taip ir ne" (atrodo), buvo ganetinai idomus. O ant jo nugarinio virselio budavo karts nuo karto kokiu receptuku ar siaip maisto idomybiu... prastai jau pamenu. Ten buvo toks receptas, sausaineliu "šao ping" ar kazkaip panasiai vadinosi. Istorija ar tai kilme ju - kinietiska. Kepami apvalus. Gaminama sluoksniuota tesla, kaip krekeriu - vanduo ir miltai atrodo, paskui pakociojus - patepama riebaliukais (pamenu as rukytais lasinukais patrindavau, o gal ir recepturoj taip siule, nepamenu), paskui vel perlenkiama, vel kociojama ir taip iki x kartu, kurie irgi buvo svarbu pagal receptura. Pakui is teslos spaudziami apskriti sausainukai, dedami i skarda, pakepami (o gal dar nepakepus) tepami plaktu kiausiniu (o gal tik baltymu), barsotma kapotais zemes riesutais, arba semenim, arba saulegrazom kapotom, su druskyte... kazkas tokio.... Bet gal visgi kas nors turi si receptuka, su tiksliom proporcijom ir darbo eiga? Nes kazkaip nelabai noretusi nusiexperimentuoti ir pasidaryti jovala virtuvej, o sausaineliu - ne... Laukiu patarimu, o gal net recepto. Is anksto dekoju.