Tai kad ir apie tuos pačius Kintus .... Kadais su draugu pasisamdėm vietinį vaikinuką 14-kos metų kad po žemupį, po marias pavežiotų, pameškeriot parodytų kur ir t.t. Išsikalbėjom kaip jie ten tuose Kintuose gyveną ir ką veikia kai ne turizmo sezonas. Tai 3/4 kaimo vyrų naktimis tinklus tempa ir žuvį gaudo, kitaip tariant brakonieriauja. Kilometrinių tinklų nestato, bijo. Kada mažiau, kada daugiau pagauna ir grūda į šaldiklį nevalytas žuvis. Taip kaupia iki ~šimto kg, tada skambina supirkėjui (anas su mažiau nei 100 kg nesiterlioja). Tas atvažiuoja, sumoka po 2 lt/kg ir išsiveža žuvį rūkyt. Vieni darbštesni brakonieriai prikemša šaldiklius per kelias dienas, kiti gi "užtrunka" ir kelis mėnesius. Neretas į tą pačią partiją ir pavasarinį su rudeninių karšiu sukomplektuoja. Klausiu: "o kaip dėl kokybės?" Atsako: "Kam čia įdomu, juk visties ta žuvis į Palangą ir Šventają bus išvežta. Ten betkokį išrūkytą šūdą išperka ...." Va tau ir pamario žuvys iš kioskelio ...